Voormalig wethouder Van Haaren wordt formateur in Bronckhorst


BERKELLAND – Voormalig wethouder van Berkelland, Marijke van Haaren,  wordt formateur in de gemeente Bronckhorst. Na het doorlopen informatieproces hopen Gemeentebelangen, CDA en PvdA eind deze maand tot een coalitieakkoord te komen.

“De keuze om onder leiding van Marijke van Haaren, een gedreven en ervaren politica, deze gesprekken te voeren, is gemaakt vanwege haar onafhankelijk en analytisch vermogen om processen te begeleiden”, meldt de gemeente Bronckhorst. De zeventigjarige Van Haaren heeft een verleden in onder andere de lokale politiek. Tot eind 2020 was ze wethouder in de gemeente Berkelland. Daarvoor was ze onder meer een tijdlang gedeputeerde voor de Provincie Gelderland.

In Bronckhorst hoopt Gemeentebelangen, met acht zetels de grootste partij, tot een coalitieakkoord te komen met het CDA (zes zetels) en de PvdA (twee zetels). De eerste formatiegesprekken zijn deze week, waarna het proces eind mei of begin juni moet worden afgerond.

Door Regio8 in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven