De KunstKring exposeert in Galerie De Smidse


RUURLO – De expositie ‘De Mens in het Landschap’ van kunstenaars van KunstKring Ruurlo. In de zomermaanden juli en augustus 2022 exposeren negen kunstenaars recent werk in Galerie De Smidse in Ruurlo. Moderne kunst uit de Achterhoek. De expositie wordt vrij toegankelijk en ter plekke ligt een catalogus met informatie over alle kunstenaars en hun werken klaar.

Het landschap in de Achterhoek is afwisselend. Een coulisselandschap van weilanden, houtwallen, hagen, kabbelende beekjes en bosranden. Een bloeiende bloem in de tuin, het wuivend gras langs de sloot. Voor kunstenaars die hier wonen, een onuitputtelijke bron van inspiratie. Maar ook de mens in het landschap inspireert. De mens is hier anders. Vriendelijker en gastvrij. De expositie toont dat waardevolle momenten van de mens en het landschap bronnen zijn van inspiratie. De mens in het landschap. De expositie wordt opgebouwd in een leegstaande winkel in het centrum van Ruurlo. Hetzelfde pand waarin tot en met 25 juni de tentoonstelling van portretkunst Good Looking is te bewonderen. Zo draagt ook KunstKring Ruurlo bij aan de verbetering van de leefbaarheid van het dorp. Al meer dan 25 jaar is de vereniging het middelpunt van kunst in de regio. En Ruurlo wordt meer en meer een kunstdorp. Een centrum van kunst uit de regio en ver daar buiten.

De kunstenaars
De exposerende kunstenaars zijn allen verbonden aan KunstKring Ruurlo die nu ruim 300 leden heeft met vierentwintig kunstenaars. Negen van hen exposeren in juli en augustus. Het zijn: Vincent Geels, Jo Huijsman, Margreet Markus, Marjan Nagtegaal, Martina Bakker-Schaafsma, Marion Schmitz, Riny Slütter, Marlies Swarttouw en Bouke Veltman.
Van allen zullen meerdere werken te zien zijn.

Gastvrouwen/gastheren
Vanaf 2 juli t/m 28 augustus is ‘De Mens in het Landschap’ te zien. Het adres: De Smidse 1 in Ruurlo. De expositie is geopend van donderdag t/m zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Wij zoeken gastvrouwen / gastheren die ons willen helpen met het ontvangen van bezoekers. Zo nodig maken zij de bezoekers wegwijs in de expositie. De tentoonstelling heeft vrije toegang. Er is geen kaartverkoop of controle van tickets. Wil jij meehelpen om deze parel van de KunstKring tot een succes te maken? Meld je dan alsjeblieft aan.

Wat verwachten we van je?
Tijdens de expositie ben je samen met een andere vrijwillig(st)er zelfstandig aan het werk. De exposerende kunstenaars zijn ook per toerbeurt aanwezig. Je kunt kiezen op welke middagen je wilt helpen. Ben jij die enthousiaste en ondernemende vrijwillig(st)er die wij zoeken? Bel dan met Barbara Bodegom (06-13744945) of mail naar [email protected]. De coördinator neemt dan contact met je op en bespreekt met je welke dagdelen je bij de expositie wilt zijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven