Han Boer trekt zich terug als wethouderskandidaat

BERKELLAND – Het nieuwe college in Berkelland is rond. Op 15 juni zal er een persmoment zijn waarin de coalitie van CDA, D66, VVD en PVDA zal worden gepresenteerd. Op 21 juni zal de installatie plaats vinden van het nieuwe college van Burgemeester en wethouders. Wie geen wethouder zal worden is D66 leider Han Boer. Hij blijft fractievoorzitter. Boer gaf woensdagmiddag een verklaring.
Verklaring: 

Beste Berkellanders,

De afgelopen weken heb ik met veel plezier meegewerkt aan de totstandkoming van een nieuw coalitieakkoord in de gemeente Berkelland. Een intensieve periode met een mooi resultaat waar we allemaal trots op kunnen zijn en dat Berkelland de komende jaren vooruit zal helpen.

Ik heb de afgelopen weken helaas ook signalen ontvangen dat mijn terugkeer als wethouder niet overal in de organisatie goed wordt ontvangen. Signalen die zijn afgegeven in reguliere gesprekken over de arbeidsomstandigheden binnen de organisatie. Het heeft naar ik begrijp betrekking op mijn manier van aansturen en werken. Ik trek het me aan en uiteraard kijk ik daarbij ook kritisch naar mijzelf.  

Ik kan in deze situatie niet deelnemen aan een nieuw college omdat ik van mening ben dat een nieuw college een onbelaste, vliegende start zou moeten hebben. Uit persoonlijke overwegingen heb ik daarom – met pijn in mijn hart – besloten mij niet langer te kandideren voor een wethouderspost. De fractie zal op korte termijn, zo mogelijk voor de installatie op 21 juni, een opvolger voordragen.

In de raad zijn de afgelopen jaren de verhoudingen flink verstoord geweest. Toch zie ik dat er licht gloort aan het begin van deze nieuwe periode. Ik zal mij de komende periode als fractievoorzitter van D66 Berkelland voor 100% inzetten om het nieuwe coalitieakkoord en de komende raadsagenda tot een succes te maken.

Han Boer

Fractievoorzitter D66 Berkelland”.

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Han Boer trekt zich terug als wethouderskandidaat”

  1. Frederik Antony Houtsma

    Toch bekruipt mij het gevoel dat er een cordon sanitaire is rondom de bbb/obl. Kan het niet bewijzen maar die waren toch de grote winnaars de afgelopen verkiezingen.

  2. Er is veel meer aan de hand daarbinnen het glazen paleis. De pijlen die ze uitzonden naar de burgers raken nu hunzelf. Hebben ze hun eigen soap_story…

  3. Mij bekruipt het gevoel dat de BBB/OBL “verliesdrammers” om uitsluiting college, de partij hiermee geen enkele dienst bewijzen.

  4. Respect voor Han maar eigenlijjk is dit onacceptabel dat ambtenaren (in dienst van de burgers) zich indirect bemoeien met een democratisch proces. Een wethouder is een politieke functie, de politiek wordt verkozen door de burger…….
    Het is gissen wat er speelt en dat moeten we ook zeker niet gaan doen maar een stuk ambetlijke zelfreflectie is zeker niet verkeerd.

  5. Wordt het tijd om voortaan ambtenarenverkiezingen te houden, als blijkt dat zij de benoeming van wethouders bepalen?

  6. Eddy ik ben het helemaal met je eens .
    gekozen door de gemeenschap .
    waarschijnlijk willen de ambtenaren geen pottenkijker bij hun werk , jammer dat het zo moet gaan..

  7. Henk Oudelaar

    Dus uiteindelijk bepalen de ambtenaren met wie ze gaan samenwerken. Voor mij wel een grote teleurstelling en voor iedereen wie op Jan heeft gestemd.

  8. Misschien heeft hij de integriteit van de ambtelijke adviezen ter discussie gesteld of heeft hij ambtenaren structureel geschoffeerd. Dan is de geschiktheidsvraag als wethoyder aan de orde.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven