Hollandse Avond voor Oekraïners in Berkelland


BERKELLAND – Na een aantal maanden opbouw van de Berkellandse opvanglocaties voor ontheemden uit Oekraïne, was het tijd voor een vrolijke Hollandse Avond. Het was een periode van vallen en opstaan, maar inmiddels is het team compleet en de basis op orde. De Hollandse avond werd gehouden in de sporthal van de Leo-Stichting aan de Lange Dreef 3, naast de gemeentelijke opvanglocatie ‘Koren Vier’ Borculo.

Informeel
Heel informeel en met de mogelijkheid om te komen en te gaan wanneer je wil, hebben we alle bewoners op de vier locaties uitgenodigd om een mooie avond te ervaren. Met de onbegrensde inzet van een grote club vrijwilligers hebben wij een aantal echte Nederlandse spellen neergezet, ondersteund met heerlijke hapjes en drankjes. Van Stoelendansen, Sjoelen en Zaklopen werd het een en ander begeleid met een trekharmonica en met muziek van Hollandse bodem. Het hoogtepunt was zeker het 22-koppig mannenkoor dat liederen ten gehore bracht. Zij zongen ter afsluiting het volkslied van Oekraïne, wat natuurlijk massaal in tranen mee werd gezongen. Over de avond heen zijn er zeker 70 Oekraïens geweest en dit mag toch een succes genoemd worden. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Hollandse Avond voor Oekraïners in Berkelland”

  1. Zou ook een keer fijn zijn als de gemeente Berkelland iets voor de pleegouders doen daar doen ze niet aan mee kan nog niet eens een keer een kaartje af in de week van de pleegzorg

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven