Nog veel vragen over toekomst spoedeisende hulppost

BERKELLAND – Het is niet vanzelfsprekend dat het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk in de toekomst zijn spoedpost kan behouden. Volgens wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten is de regio Achterhoek op dit moment bezig met een toekomstvisie om regionale samenwerking tussen zorgpartijen vorm te geven.

De fractie van de ChristenUnie in Aalten uitte dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering hun zorgen over het mogelijk verdwijnen van de spoedpost bij het SKB. Dit na aanleiding van het bezoek van burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk aan de Tweede Kamer vorige week.

Spoedeisende hulpposten vervangen
In plannen van Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid staat dat de acute zorg in Nederland ‘slimmer’ moet worden georganiseerd. Kuipers stelt daarbij voor spoedeisende hulpposten van streekziekenhuizen te vervangen voor gespecialiseerde huisartsenposten en de spoedeisende hulp te concentreren bij de grotere ziekenhuizen. Volgens wethouder Joop Wikkerink is de thematafel ‘De Gezondste Regio’, waarin de zorgsector, gemeenten, zorgverzekeraars en ondernemers samenwerken, heel ver met acties om zorgpartijen intensiever te laten samenwerken. “Daarbij staat voorop dat de zorg in de Achterhoek in de toekomst aantrekkelijk moet blijven”, aldus Wikkerink.

‘Nu nog niet vastbinden op locatie’
In het manifest ‘8RHK Gezond’ staat volgens Wikkerink dat de zorg in de Achterhoek op een andere manier moet worden georganiseerd en gefinancierd. “Daarbij staat vast dat een spoedeisende hulppost behouden moet blijven voor de Achterhoek, maar we willen ons nu nog niet vastbinden of deze in Winterswijk, Zutphen, Apeldoorn of Doetinchem gaat komen”, aldus Wikkerink.

Door REGIO8

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Nog veel vragen over toekomst spoedeisende hulppost”

  1. Vraag mii af in de toekomstvisie voor regionale samenwerking tussen zorgpartijen, zijn daar ook Duitse zorgpartijen bij ?. De Duitser zorg was de afgelopen jaren ook van levensbelang voor Nederland.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven