Prachtige locatie gevonden Warme Jassen project in Borculo


BORCULO – Op 3 november plaatste Diana van Bijsterveld een oproep op Nieuws uit Berkelland. Ze ontving verschillende reacties maar die van Henriette Maatman sprong eruit. Diana ging kijken en was opslag verliefd op de prachtige ruimte aan de Parallelweg 11/13 in Borculo.

Graag bijdragen
Maatman woont samen met haar gezin naast Timmerfabriek Schepers. Nog niet zo lang geleden heb ze het kantoor van boven naar beneden verplaatst en staat het boven leeg. Toen ze de oproep van Van Bijsterveld las werd ze enthousiast; “Het is een prachtig initiatief en ik wil graag bijdragen aan zoiets moois!”

Voor iedereen toegankelijk
De ruimte ligt op de eerste verdieping, mocht je slecht ter been zijn dan is het alsnog mogelijk om gebruik te maken van het Warme Jassen project. “Ik woon ernaast, dus mensen mogen altijd even bellen of appen zodat ik kan helpen de jassen te laten zien. Dat is geen enkel punt.” Aldus Maatman. “Een groot voordeel van deze locatie is dat het warm en droog is. Dit is zowel voor de mensen als de jassen gunstig,” legt Diana uit.

Olievlek
Ron & Dorina, de grondleggers van dit project dat begonnen is in Winterswijk, zijn super blij met het enthousiasme van de dames en van de mensen die hun winterjassen doneren. Ron’s grote wens is dat het zich als een olievlek gaat verspreiden over heel de Achterhoek.

Kinderjassen
“Zie de mooie kledingrekken gemaakt door een van de medewerkers. Ook Bert Maatman is nauw betrokken. Er gaan nog mooie raamstickers komen,” vertelt Diana enthousiast. “Daarnaast is het bij ons ook mogelijk om warme truien, wanten, mutsen en sjaals te doneren. Bij Huisje Noord – een project voor dementerende ouderen- zijn al druk bezig sjaals te breien en haken voor ons.” Warme Jassen locatie Borculo zal tot ongeveer januari/februari 2023 open zijn. “Oh,” benadrukt Diana, “we zijn ook ontzettend blij met warme jassen voor kinderen.” Henriette vult aan; “Ja want je ziet toch ook dat kinderen meer en meer geraakt worden door armoede en er daardoor veel te koud bij lopen.”

Open
Heeft u warme, schone en hele (kinder) winterjassen die u niet meer draagt dan kan u deze vanaf maandag 21 november doneren. Vanaf die dag is de locatie Warme Jassen elke dag van 8.00 uur tot 21.00 uur geopend.

U kunt vanaf die dag elke dag doneren. Vanaf woensdag 23 november bent u elke dag van 8.00 uur tot 21.00 uur welkom om een warme jas uit te zoeken en mee te nemen. Voor meer informatie: Diana 06 380 185 40 & Henriette 06 3030 31 65

Door Stefanie Kruizinga

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Prachtige locatie gevonden Warme Jassen project in Borculo”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven