Huisartsenposten Gelderland redelijk goed bereikbaar


BERKELLAND  – Wie op een zaterdagavond dringend een huisarts nodig heeft, moet in Gelderland gemiddeld 8 minuten wachten tot de dienstdoende huisartsenpost de telefoon opneemt. Daarmee ligt het gemiddelde net onder het Nederlands gemiddelde van 9 minuten. Dit blijkt uit onderzoek van klantcontactbeheerder Interswitch.

Met name bij huisartsenpost Onze Huisartsen (voor de gemeenten Arnhem, Rheden en Zevenaar) blijkt de gemiddelde wachttijd met 44 minuten erg hoog. In het onderzoek zijn alle Nederlandse huisartsenposten op twee verschillende zaterdagavonden gebeld. Aan de hand van deze uitkomsten is vervolgens van alle huisartsenposten de gemiddelde wachttijd berekend.

Provinciale verschillen
Op provinciaal niveau scoort Flevoland het slechtst met een gemiddelde wachttijd van 19 minuten. Ook in de provincies Friesland, Noord-Brabant en Limburg ligt de gemiddelde wachttijd flink boven het Nederlandse gemiddelde van 9 minuten. Daarentegen bedraagt de gemiddelde wachttijd in Drenthe slechts drie minuten, in Zeeland één minuut en in Groningen is er zelfs helemaal geen wachttijd.

Barrières tijdens het bellen
Uit het onderzoek blijkt ook dat veel huisartsenposten door middel van een welkomstboodschap en/of keuzemenu barrières creëren om aan de lijn te blijven. Bijvoorbeeld door te benadrukken dat de patiënt mogelijk zelf de kosten voor het gesprek en de eventuele afspraak zal moeten betalen, of door de beller te verplichten om een BSN-nummer in te voeren.


De volledige onderzoeksresultaten kun je hier vinden. 

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Huisartsenposten Gelderland redelijk goed bereikbaar”

  1. Wacht is even…. in oost Gelderland doen ze het redelijk goed met de Huisartsenposten. Dus daar kan Randstadminister Kuipers ook fors op bezuinigen, toch Ernst ?.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven