Redenen om je internet abonnement onder de loep te nemen


BERKELLAND – In de supermarkt letten we op aanbiedingen, qua energie zoeken we naar het voordeligste contract, maar het internet abonnement is iets dat vaak over het hoofd wordt gezien. Zonde, want het kan om meerdere redenen interessant zijn om over te stappen. Lees het eens door en kijk of overstappen voor jou het overwegen waard is.

Internet en mobiele abonnement bij dezelfde provider
Zit je voor je mobiele abo bij een andere provider dan voor internet? Dat is eigenlijk zonde, want deze twee bij dezelfde (of gekoppelde) aanbieder afsluiten brengt voordeel met zich mee. Heb je bijvoorbeeld een Ziggo abonnement? Dan krijg je tot €7,50 korting op je mobiele abonnement én wordt je mobiele data gratis verdubbeld. Ook andere aanbieders, zoals Budget Alles-in-1 en KPN bieden vergelijkbare interessante deals.

Geld besparen dankzij welkomstkorting
Wanneer je overstapt van provider dan sleep je een flinke welkomstkorting in de wacht. Het gaat niet om een specifieke aanbieder, want vrijwel alle providers bieden dat voordeel. Het loopt op tot wel €30 per maand in het eerste (half) jaar van je nieuwe abonnement, wat in een jaar dus ruim €360 kan schelen. Providers bieden deze korting om jou binnen te halen als nieuwe klant, terwijl huidige (trouwe) klanten van het voordeel weinig tot niets terugzien.

De voorwaarde? Je dient momenteel niet gebonden te zijn aan een vast contract. Je sluit een nieuw abonnement vaak af voor een vaste tijdsperiode van één of twee jaar. Daarna gaat het over in een doorlopend contract. Je kunt nu overstappen en de welkomstkorting pakken. Vergelijk eenvoudig via een vergelijkingssite als ProviderCheck.nl, waar je je postcode invoert om alle aanbiedingen op jouw adres te zien. Zet de afloopdatum van je nieuwe contract overigens maar alvast in je agenda. De kans is groot dat je daarna opnieuw flink voordeel kunt pakken door over te stappen.

Wel of niet combineren met televisie en/of bellen
Veel mensen hebben van oorsprong nog een abonnement waarbij televisie en soms ook nog bellen inbegrepen is. Daarentegen maken steeds minder mensen gebruik van de vaste telefoonlijn en de televisie (met veel reclame!). Streamingsdiensten worden meer dan ooit gebruikt, waardoor dat reguliere tv-abonnement misschien overbodig wordt. In dit geval kun je televisie en bellen beter opzeggen.

Van de andere kant wil je juist misschien nog wel reguliere tv kijken. Je kunt dan het beste tv en internet vergelijken in één abonnement, dat levert relatief gezien het grootste voordeel op. Daarbij neem je ook extra services mee in je keuze. De ene provider biedt je namelijk gratis ESPN Compleet, de ander Canal+ Films & Series en Filmbox. Als deze streamingsdiensten je aanspreken dan kies je voor een abonnement waar ze inbegrepen zitten. Zo hoef je geen los abonnement erop af te sluiten en heb je ook nog eens toegang tot reguliere tv.

Sneller internet afsluiten, eventueel glasvezel
Wat ook een reden is om over te stappen, is om sneller internet te krijgen. De afgelopen jaren zijn we actiever gebruik gaan maken van wifi dan ooit. Zo streamen we op meerdere apparaten tegelijkertijd, en hebben we steeds meer smart apparatuur in huis, zoals slimme verlichting en een slimme deurbel. De snelheid per apparaat kan daardoor trager worden.

Door de welkomstkorting van providers scoor je mogelijk een sneller abonnement voor minder geld. Vergelijk ook dit via de vergelijker ProviderCheck.nl en zie meteen of het meest snelle glasvezel internet al beschikbaar is op jouw adres. Ondertussen is er zowel in de kernen als in de buitengebieden van gemeente Berkelland al flink gewerkt aan het glasvezel netwerk. Aan jou de keus of dit stabiele en snelle internet wenselijk voor je is.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven