Borculo wil geen ‘lawaaiwagens’ en stopt met allegorische optocht


BORCULO – Het doek is na meer dan zeventig jaar gevallen voor de allegorische optocht in Borculo tijdens de Septemberfeesten. Er is te weinig aanwas vanuit het Berkellandse stadje zelf, bovendien werd het volgens de organisatie steeds meer een optocht die door de harde muziek en themakeuze deed denken aan carnaval.

“Dat doet heel veel pijn”, laat Hanjo Willems van de organisatie weten over het besluit om te stoppen. “Maar er moet natuurlijk wel een kwalitatief goede optocht zijn. De laatste keer was het bijna een carnavalsoptocht en dat is geen allegorische optocht.” De allegorische optocht is van oudsher een parade van bonte wagens met lokale thema’s. Die identiteit is volgens de organisatie verloren gegaan. “Het is een optocht die allerlei uitbeeldingen betreft en daar mag iedereen een invulling aan geven”, aldus Willems. “Als er dan af een toe een carnavalswagen tussen zit, is dat geen probleem, maar voor zo’n optocht moet je in Groenlo of Neede zijn.”

Het besluit zorgde voor de nodige teleurstelling in de stad. “Aan de ene kant doen we mensen tekort, dat realiseren we ons ook”, zegt Willems. “Maar als we lawaaiwagens door de binnenstad sturen vinden mensen het weer een waardeloze optocht. Wat moeten we dan?” Zo komt er een einde aan een tijdperk, maar organisator Willems houdt wel een slag om de arm: “De deur staat wagenwijd open als mensen de schouders eronder willen zetten.”

Door: REGIO8

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Borculo wil geen ‘lawaaiwagens’ en stopt met allegorische optocht”

  1. Ik vind dit terecht. Al kan ik me wel voorstellen dat er liefhebbers zijn die dit jammer vinden. Ik vind dat de optocht de laatste jaren en korter en steeds meer een carnaval werd; waar er jaren geleden misschien een aantal geluidswagens waren (aan het einde van de optocht), was het tot een paar jaar geleden al 3 kwart geluidswagens! Bagger en erg jammer dat het dit is geworden!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven