Monster zege BBB in Berkelland

BERKELLAND – Bij de Provinciale Staten verkiezingen heeft de BBB een monsterzege behaald in onze gemeente. Bijna 1 op de 2 Berkellanders koos voor de partij van Caroline van der Plas.

VVD grote verliezer
De BBB behaalde in Berkelland maar liefst 46,9% van de stemmen en is daarmee met grote afstand de grootste partij in onze gemeente. De PVDA volgt op ruime afstand als tweede partij met 9,5%(0,1% verlies t.o.v. 2019). De grote verliezer is de VVD, waren zij in 2019 nog de grootste partij in Berkelland met 20% van de stemmen, is daar nu nog maar 8,0% van over. Forum voor Democratie en het CDA krijgen ook in Berkelland flinke klappen. 

Opkomst
De opkomst was in Berkelland veel hoger dan bij de Provinciale Staten verkiezingen in 2019. Het opkomstpercentage lag vier jaar geleden op 61,1%, bij de verkiezingen van woensdag wist maarliefst 72,2% van de kiesgerechtigden de gang naar de stembus te maken. 

Hieronder de uitslag (via NOS)

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Monster zege BBB in Berkelland”

  1. Henny Hogemans

    Deze uitslag is niet voor niets……..
    Hoe dan ook…het roer moet om in het Haagse Dreven.
    Het is een boodschap met klem.
    Hiermee zeg ik niet dat Caroline in alles gelijk heeft.
    Pak jullie biezen, Rutte en consorten, jullie hebben TE veel mensen in de ellende laten storten en er NIets maar dan ook Niets aan gedaan om ze uit het SLOP te trekken!!

  2. Frederik Antony Houtsma

    Trots op de Berkellander, los van de uitslag maar nog meer vanwege de grote opkomst

  3. Kaag had het enkele jaren geleden over vernieuwende politiek. Klaver over “we gaan een beweging beginnen”. Maar beide hebben geen woord gehouden. Die beweging is wel ontstaa maarr dan wel door de BBB! Of zij ook vernieuwend zijn moet nog blijken. Maar 1 ding is zeker. Deze uitslag is een brevet van onvermogen voor het Kabinet Rutte. Dus…….?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven