Kerkemeijer Gemini dames 1 blijven in de tweede divisie

BORCULO – Het is de dames van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini gelukt om in de Tweede Divisie te blijven. Voor het klasse behoud moesten er vandaag promotie/degradatie duels worden gespeeld. Deze wist Kerkemeijer Gemini te overleven, waardoor men ook volgend seizoen in de Tweede Divisie zal uitkomen. 

Gemini Dames handhaven zich in tweede divisie Gisteren werden in sporthal ’t Timpke in een driekamp de volleybal promotie/degradatie wedstrijden gespeeld voor een plek in de 2e divisie. De Gemini dames speelden als nummer 10 voor handhaving, Salvora 1 uit Raalte en Kuipers Flevoll uit Fleringen, beide 2e in een 3e divisie, speelden voor promotie. Vooraf moest er nog veel geregeld worden, want de Nevobo had geen scheidsrechters aangewezen. Dus was het bellen. Henk Haarman uit Neede zou daar gaan fluiten, maar was bereid naar Borculo te komen en floot als 1e scheidsrechter alle drie wedstrijden en met hem als 2e scheidsrechter vanuit Gemini 2x Menno ter Braak en Stephan Tukker. Dankzij hun medewerking konden de wedstrijden gespeeld worden waarvoor de teams ook heel dankbaar waren. Bij deze wedstrijden ging het om 2 gewonnen sets, maar bij alle ging het zo gelijk op dat er een 3e set moest worden gespeeld die uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil werden beëindigd. Het was spannend tot de laatste bal. Voor heel goed gevulde tribunes met flinke supportersgroepen begonnen de dames van Kerkemeijer Gemini tegen Salvora. In alles sets was er bij beide teams een heel wisselvallig spelniveau, prachtige acties en heel onnodige fouten. Zeker in de 2e set ging er een grote voorsprong bijna geheel verloren. Toch ging de winst naar Gemini met 26-28, 30-28, 21-19.

Daarna won Kuipers Flevoll ook met 2-1 (25-23, 15-25, 15-13) van Salvora, zodat de laatste wedstrijd de beslissing moest brengen. Ook in deze gelijk opgaande wedstrijd was er bij beide teams sprake van veel spanning en druk en heel wisselvallig spel met rare fouten. Uiteindelijk waren het de Gemini Dames die de winst naar zich toe trokken met 25-22, 22-25 en 16-14 waarna er een heel grote ontlading volgde bij het team en de supporters. Het was gelukt. Ook in het komende seizoen spelen de dames in de tweede divisie. Een prachtig resultaat voor de vertrekkende Rowan Berg, die in beide wedstrijden bij het laatste punt betrokken was, en trainer Jan van Uitert. Afscheid nemen met handhaving. Het kan niet mooier. Voor de dames was het succes ook een prachtig begin van hun teamuitje als afsluiting van het seizoen.

Foto Marcel ter Bals

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Kerkemeijer Gemini dames 1 blijven in de tweede divisie”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven