Boeren vieren feest op A1 bij afslag Lochem

BERKELLAND – De afgelopen jaren hebben boeren geprotesteerd tegen de maatregelen van het kabinet. Vanavond is het bericht naar buiten gekomen dat het kabinet gevallen is. Langs de A1 bij de afslag Lochem viert een groep boeren nu dan ook feest.

Ontevreden
Deze boeren zijn al langere tijd ontevreden over het beleid van het kabinet, met name over de voorgenomen stikstofplannen.  Nu het kabinet gevallen is, is er weer veel onduidelijk. Maar er bestaat ook een kans dat de plannen niet door zullen gaan of zullen worden bijgesteld. Dit geeft de boeren weer moed en daarom vieren ze nu feest. 

Foto: Actiegroep Vollgass

Deel dit artikel:

19 gedachten over “Boeren vieren feest op A1 bij afslag Lochem”

 1. Nogal overmoedig….. struisvogels!!!
  Hoop op een oplossing voor de boeren maar laten zij zich geen illusie, s maken,ben bang dat de ramkoers op de boeren door het kabinet ook na de val nog niet voorbij is.

 2. Jan Demmers

  De regering dient het landsbelang. Jullie egoïstische eikels denken alleen aan jezelf. Dit was zeker niet mijn regering. Maar ik hoop dat het volgende kabinet nog veel strengere regels oplegd.

 3. Vind het jammer dat bovenstaande reactie van Jan geplaatst wordt!!,
  Een ieder mag een eigen mening hebben maar om te gaan schelden om je mening kracht te geven vind ik zinloos

 4. Het is jammer dat reactie Jan geplaats wordt door Berkelland nieuws.
  Iedereen mag een eigen mening hebben maar om te gaan schelden om je mening kracht te geven vind ik zinloos

 5. Ik kan het me voorstellen dat jullie voor nu even opgelucht zijn, maar wat komt er daarna ?? Wel jullie stem blijvend laten horen 💪💪👍👍

 6. Het is jammer dat Berkelland nieuws bovenstaand bericht van Jan heeft geplaatst .
  Ik vind dat iedereen een mening mag hebben maar niet nodig dat dit met schelden gepaard gaat.

 7. Als boeren biologisch boeren is het probleem snel opgelost, ze ontvangen door bank genomen een kleine twintig cent meer voor een liter melk en kunnen derhalve circa vijfentwintig procent van hun veestapel inleveren met de zelfde omzet! Geen mais, geen pesticiden meer allemaal goed voor het milieu Ook de burger investeert in zonne-energie, warmte pompen- en isolatie. Het zou de boer chique staan ook solidariteit te tonen i.p.v aldoor maar te protesteren voor eigen belang. Een tegenprotest van de burgerij gedurende een half jaar geen melk meer te consumeren zou een antwoord kunnen zijn deze protesten te beëindigen.

 8. De BBB Kan ook niks beteken voor hun die doen ook niet veel
  Misschien is er een andere partij die het beter doet je weet het niet hè

 9. Arme Premier Rutte !. Met eigen auto naar de Koning. Heeft een Premier geen dienstauto of ….. is mevrouw van der Plas dit weekend op pad met zijn bolide ?.

 10. @ Jan Demmers.Ik ben geen boer en werk zelf bij de overheid maar die reactie van U is diep triest. Misschien moet de regering maar eens bij U voorbij komen met nog veel strengere regels.Eens kijken hoe U er dan overdenkt.IK ben trots op onze boeren. Werken hard en zorgen voor ons eten.

 11. @jan demmers er is al decennia geen regering meer dat het Nederlandse volk dient of het landsbelang. Alleen eigenbelang en het belang van de Europese unie en Afrika. .ab met den kroam. Je mag werken tot je erbij neer valt en betalen voor nieuwkomers.

 12. Wat ik niet begrijp is dat individuen direct moeten gaan schelden. Dat geeft al meteen hun niveau aan. En wat ik ook hoop dat ze deze boeren, het zijn ook mensen niet met wat meer respect bekijken. Eigenlijk hoop ik dat ze alle critici die voorstander zijn.van het vorige kabinetsbeleid, zelf is onteigenen van hun opgebouwde veilige zone zoals hun huis. Wellicht krijg je dan wat meer begrip.

 13. Schelden vind ik ook niet kunnen.Vind feesten ook niet echt slim en toepasselijk, zeker nu de boeren voor moeilijke keuzes staan.Het blijven uitstellen gaat het probleem niet oplossen.Ze willen perspectief daar kunnen ze zelf voor zorgen .Door niet meer voor de grote bedrijven en managers te gaan werken, maar ik samenspraak met de natuur en de afnemers, i.p.v. voor de banken en de agro bedrijven.

 14. Jan.osnabrugge

  Ik zou graag willen weten hoe Bert aan de wijsheid komt dat biologische boeren 20 cent meer v hun melk beuren? Biologische melk zit ” net” boven gangbare melk in prijs, en ik kan jou verzekeren dat als iedere boer of tuinder biologisch ging boeren er dan een zeer groot tekorten zou ontstaan ,want iedereen roept maar dat dat de oplossing is, maar velen kijken niet verder dan hun neus lang is.

 15. achterhooker

  @marcel juust m niks an toe te voegen..t zol hun zelf moar is oaverkommen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven