Muziektheaterstuk Øsen & Angoan in Beltrum opnieuw een succes


BELTRUM – In het fictieve dorp Belterbroek werd afgelopen maand volop gelachen en werden tranen van herkenning weggepinkt tijdens het indrukwekkende muziektheaterstuk Øsen & Angoan. Boer Jan Gunnewiek, die de strijd van zijn medeboeren vertegenwoordigt, wist het publiek diep te raken. Het openluchtspel combineerde theater, film en muziek op unieke wijze en bleek een groot succes. Zelfs de boeren in het publiek waren ontroerd.

Essentie
De soundtrack van Øsen & Angoan bevat het bekende nummer ‘Wie draegt nog de pette van de boer’, dat de essentie van het stuk perfect weergeeft. De jonge talenten Mees Hofstede en Pim Pape, beiden slechts 13 jaar oud, speelden een cruciale scène waarin de zoon van een vleeskalverenboer de pet van zijn neefje, een bioboer, oprapen. Met deze simpele handeling toonden de jongens aan wat naastenliefde en saamhorigheid betekenen in Belterbroek.

Terrasweide
Het evenement vond plaats op de terrasweide van Belterbroek, waar het publiek met een biertje in de hand genoot van boerentapas met uitzicht op de boerderij van ‘Gunnewiek’, het café van Brink en de Mariakapel. Het schouwspel omvatte bijna een eeuw aan boerenleven, met ronkende motoren, protesterende boeren, klassieke auto’s, een ambulance, taxi’s, een paardenlijkwagen, oude fietsen, brommers en de lokale harmonie. Het was een waar spektakel dat het publiek wist te betoveren.

Foto-expositie
Daarnaast bood de Naober-Weide een verdieping van de grote thema’s uit het stuk. Met onder andere een foto-expositie genaamd ‘Met de pet rond: boerenkinderen met hun verhaal’ werden actuele onderwerpen zoals hennepteelt en biologisch boeren belicht. Dankzij het Noaberfonds Berkelland kon werkelijk iedereen, ongeacht financiële situatie, genieten van dit muziektheater. Het succes van Øsen & Angoan smaakt naar meer. Het bestuur van de Stichting ToltuinTheater, bestaande uit Petra Reinders, Bram Pape en Willie Oosterhuis, is echter toe aan een welverdiende pauze. Na gesprekken met tientallen vrijwilligers zal er in september 2023 meer informatie bekendgemaakt worden over de nieuwe plannen. Het theatergezelschap heeft al laten weten dat ze klaarstaan om opnieuw een onvergetelijke ervaring te creëren voor het publiek.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Muziektheaterstuk Øsen & Angoan in Beltrum opnieuw een succes”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven