‘Wico van Leeuwen uit Borculo van de trap gegooid’, zoektocht gaat door

BORCULO – Het Openbaar Ministerie denkt dat Wico van Leeuwen om het leven is gekomen bij een val van de trap. Dat bleek vrijdagmiddag tijdens een Pro Forma-zitting in de rechtbank in Zutphen. Een eerder gearresteerde man wordt ervan verdacht dat hij betrokken was bij die val, en daarna het lichaam van Wico heeft verborgen.

Wico van Leeuwen werd op 17 mei 2022 voor het laatst gezien. In juli van dat jaar werd de vader van twee zoons en een dochter als vermist opgegeven. Sinds eind augustus van dat jaar houdt de politie rekening met een misdrijf. Ondanks meerdere zoektochten, is zijn lichaam nog altijd niet gevonden. In februari werd een man aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Wico.
Die man wordt er nu dus van verdacht dat hij Wico van de trap heeft doen vallen, waarna Wico zou zijn overleden. Vervolgens zou hij volgens het Openbaar Ministerie het lichaam van Wico hebben verstopt.

Lichaam wordt nog gezocht
Tijdens een Pro Forma-zitting wordt een zaak niet inhoudelijk behandeld. Wat er precies gebeurd is, blijft dus onduidelijk. Wel wist de Officier van Justitie te vertellen dat het onderzoeksdossier nu definitief is. “Maar daarmee zijn we nog niet klaar. De vindplaats van Wico achterhalen is al vanaf dag 1 de belangrijkste prioriteit, en daar gaan we mee door. We zullen nog getuigen horen, als daar aanleiding voor is. En er gaat nog op een aantal plekken gezocht worden naar het lichaam.”
De verdachte blijft voorlopig in hechtenis zitten, en gaat ook nog onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum. De man wilde één ding graag nog zeggen tegen de rechtbank: “Ik ben onschuldig.”
Begin 2024 zal de zaak inhoudelijk behandeld worden.

Door Omroep Gelderland 

Foto: Archief 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “‘Wico van Leeuwen uit Borculo van de trap gegooid’, zoektocht gaat door”

  1. Kom er mee voor de draad, deze man heeft kinderen, misschien ook al kleinkinderen.
    De waarheid, hoe erg ook, moet boven tafel komen.

  2. Tip Tip tip
    Een drugs deal is mis gegaan
    wicco van leeuwen moet de man veel geld betalen
    Dat kan hij niet betalen
    Dus is wicco ondergedoken in de plaats Bredenbroek

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven