Een aantrekkelijk, leefbaar en toekomstbestendig centrumgebied voor Neede

NEEDE – Wethouder Hans van der Noordt en directeur Ferry Jansen van aannemersbedrijf NTP hebben op 13 september de bouwteamovereenkomst voor ‘Het Groene Hart Neede, (herinrichting Oudestraat e.o.)’ tussen beide partijen bekrachtigd met een stevige handdruk.

Wethouder Hans van der Noordt: “Het is goed dat er nu in nauwe samenwerking tussen de gemeente en NTP werk gemaakt wordt van Het Groene Hart in Neede. Eind volgend jaar moet er zo een aantrekkelijk, leefbaar en toekomstbestendig centrumgebied voor iedereen in Neede zijn gerealiseerd.”

Transformatievisie
Nadat de gemeenteraad in 2019 de transformatievisie voor de Oudestraat heeft vastgesteld, is er door het toen ingestelde Loket Oudestraat veel werk verzet. Panden zijn aangekocht, bestemmingen gewijzigd en gevels verbeterd. Nu heeft de gemeente het initiatief genomen om met NTP de openbare ruimte van transformatievisie verder in te kleuren en samen het ontwerp definitief te maken, zodat begin volgend jaar de schop de grond in kan. De bewoners en ondernemers van de Oudestraat worden betrokken bij het opstellen van de definitieve plannen.

App
Over de voortgang van de herontwikkeling ‘Het Groene Hart’ is een omgevingsapp ingericht. In deze app vind je alle informatie over de werkzaamheden van het project. Dit kan een nieuwsbrief, tekening of overige informatie zijn. In de uitvoering komt hier onder andere de planning en de omleiding bij. Download de app via deze link.

Bijeenkomst
Woensdagavond 13 september 2023 vond een bijeenkomst plaats over het project. Tijdens die avond gingen ruim 100 inwoners en ondernemers met gemeente en aannemer NTP in gesprek over de gewenste invulling van het nieuwe ontwerp van de openbare ruimte in het centrum van Neede. Woensdag 4 oktober 2023 om 19.00 uur vindt in Neede een volgende bijeenkomst plaats over de herinrichting van ‘Het Groene Hart’. Het voorlopige ontwerp van de openbare ruimte wordt dan gepresenteerd.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Een aantrekkelijk, leefbaar en toekomstbestendig centrumgebied voor Neede”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven