Maatjes voor statushouders en vluchtelingen gezocht

BERKELLAND – Op Berkelland doet! vind je allerlei leuke vrijwilligersvacatures. Zo is het gemeentelijke Team Vluchtelingen op zoek naar maatjes voor statushouders/vluchtelingen.

Gelijke interesses
Een maatje wordt op basis van gelijke interesses gekoppeld aan een persoon of gezin. Dit wordt begeleid vanuit de gemeente. Er vindt eerst een intakegesprek plaats en vervolgens wordt er gekeken of er een match gemaakt kan worden. Er vindt dan een kennismaking plaats. Is er een klik? Dan kunnen jullie als maatjes het contact samen verder oppakken. Gemiddeld heb je zo’n 3 keer per maand contact, afhankelijk van jullie eigen behoefte. Deze momenten kunnen jullie onderling zelf afspreken. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.berkellandwijzer.nl/vacatures/31

Wil je weten welke vrijwilligersvacatures er nog meer zijn in de gemeente Berkelland? Kijk op: berkellandwijzer.nl/berkelland-doet.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Maatjes voor statushouders en vluchtelingen gezocht”

  1. Die maatjes zoeken ze maar in eigen regio. Is ook makkelijker met de taal. Hier zijn nog genoeg Nederlanders die niet rond kunnen komen.

  2. Heb meer interesse bij een oud iemand die helemaal vereenzaamd is. En waar ik mij vertrouwd bij voel…dus ga daar maar eerst mensen voor zoeken. Ons eigen volk eerst.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven