Man uit Borculo slachtoffer van bankhelpdeskfraude

BORCULO – “We hebben er vast allemaal wel eens van gehoord. Oplichters die zich voor doen als bankmedewerker en op die manier het vertouwen van de burger wint”. Zegt de Borculose wijkagent Martijn Schot. “Wekelijks komen in Berkelland nog aangiftes binnen van dergelijke praktijken. In de meeste gevallen blijft het gelukkig bij een poging”. 

Geldbedrag
“Zo is afgelopen donderdag een man uit Borculo de dupe geworden van zo’n bankhelpdeskfraude”. Laat de wijkagent weten. “Ook in dit geval is er uiteindelijk een “bankmedewerker” aan de deur geweest en is er vervolgens een aanzienlijk geldbedrag buit gemaakt. Van deze man hebben wij een summier signalement. Het betreft een man van ca. 25 jaar, 1,95 lang en een getinte huid. De man droeg een wit shirt en een beige broek”.

De man is donderdag om ca. 17.30 uur aan de Burgermeester Bloemerstraat geweest en heeft direct daarna om 17.51 en om 18.00 uur geld gepind bij de pinautomaat aan de veemarkt in Borculo.

Heeft u deze man toevallig gezien, heeft u misschien gezien met wat voor voertuig deze man was? Of heeft u bruikbare beelden? Dan hoor ik graag van u. U kunt een pb sturen of bellen met 0900-8844

^MS

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Man uit Borculo slachtoffer van bankhelpdeskfraude”

  1. Blijkt maar weer dat, in deze, waarschuwen bittere noodzaak is. Hopelijk neemt men de moeite om het bericht te openen. Helaas hebben veel ouderen niet de kennis om daar gevolg aan te geven of überhaupt geen mobiel. Laat staan Facebook.🤗🙋‍♀️🦋

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven