Nog geen akkoord tussen Achterhoekse gemeenten en zorgaanbieders

BERKELLAND – Achterhoekse gemeenten en zorgaanbieders hebben nog geen overeenstemming over de herijking van nieuwe tarieven voor zorg en ondersteuning. Dat heeft tot gevolg dat een aantal kinderen minder zorg krijgt. Zorgaanbieder Zozijn kijkt in afstemming met de betrokkenen welke zorg kan worden aangepast.

Behoefte
Sinds 1 juli 2022 werken de gemeenten en zorgaanbieders samen volgens een nieuwe werkwijze waarin er op een andere manier met elkaar wordt samengewerkt. Daarbij moet de behoefte van de inwoner meer centraal staan en de hulp en ondersteuning zo optimaal en efficiënt mogelijk worden georganiseerd. In de nieuwe contracten met zorgaanbieders is afgesproken om jaarlijkse tarieven bij te stellen, te ‘herijken’. Het was daarbij de bedoeling om de nieuwe tarieven in te laten gaan op 1 juli 2023, maar het is nog niet gelukt om tot overeenstemming te komen. De gemeenten zijn hiervoor nu in gesprek over een oplossing. In de tussentijd worden de oude tarieven doorbetaald.
Sociaal Domein Achterhoek, een samenwerking tussen de gemeente Aalten, Berkelland, Bronkhorst, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk, geeft aan dat zorgaanbieders te maken hebben met flinke prijsstijgingen en gemeenten met beperkte budgetten. De kosten zijn forser gestegen dan ingeschat. Het gaat daarbij om energielasten, maar ook personeelskosten. Donderdag hebben Achterhoekse gemeenten overleg gehad over het onderwerp en naar verwachting wordt op 13 september een besluit genomen.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Nog geen akkoord tussen Achterhoekse gemeenten en zorgaanbieders”

  1. Zorgaanbieders hebben last van forse prijsstijgingen???
    Waar blijft dat geld dan allemaal??
    We betalen ons blauw aan de zorgpremies.

  2. Het geld blijft allemaal in Den Haag. Daar maken ze de regels die uitgevoerd moeten worden door de gemeente . Een klein deel krijgt de gemeente en de rest blijft in Den Haag.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven