Viering oplevering Staring College Borculo maandag 23 oktober 2023


BORCULO – Na een lange periode van overleg ontwerpen en bouwen is het zover: de bouw van de nieuwe school van het Staring College in Borculo, is afgerond. De viering van deze mijlpaal vindt plaats op maandag 23 oktober a.s. om 15.00 uur in de nieuwe school op Campus De Wildbaan, Haarloseweg 9 in Borculo.

Nieuw schoolgebouw in Borculo
De eerste lessen in de nieuwe school starten op 8 januari 2024. Vanaf dat moment sluiten we definitief de deur van de locatie aan de Herenlaan. Het schoolgebouw aan de Beukenlaan blijft tijdelijk in gebruik voor onderwijsdoeleinden. De wens voor een nieuwe school in Borculo bestond al jaren. Het Staring College kan in de nieuwe school toekomstbestendig en eigentijds onderwijs aanbieden net een breed aanbod. Leerlingen uit de regio Borculo kunnen vanuit de basisschool de overstap maken naar vmbo-, havo- en vwo-onderwijs. Vmbo-leerlingen kunnen hier examen doen in de beroepsgerichte leerwegen van de vier profielen Mobiliteit & transport. Zorg & welzijn, Horeca, bakkerij & recreatie en Economie & ondernemen.


Energieneutrale school
Het nieuwe gebouw is energieneutraal. Dit past binnen de gemeentelijke ambitie ‘Energie Neutraal Berkelland 2030’. Het dak is voorzien van 60 m2 zonnepanelen zodat eigen energievoorziening is gewaarborgd. De natuurlijke uitstraling van het gebouw, waarin veel hout is verwerkt, pas mooi in de groene omgeving. Voor de binnen- en buitenkant is gekozen voor duurzame materialen. Natuurinclusief bouwen is terug te zien in nestkasten voor vogels en vleermuizen die in de gevel zijn verwerkt. De ruimte om de school wordt straks ingericht met veel groen.

Samenwerking met regionale bedrijven
De school is ontworpen door DAT Architecten. Voor de bouw en verdere uitvoering heeft het Staring College gekozen voor bedrijven in de regio. Aannemer was Klaassen Bouw uit Dinxperlo en WSi uit Groenlo verzorgde de installatietechniek.

Samenwerking gemeente Berkelland
Vanaf het allereerste begin is er een goede samenwerking tussen de gemeente Berkelland en het Staring College. De gemeente stelde niet alleen een krediet beschikbaar voor de nieuwe locatie, maar realiseerde ook de herinrichting van Campus De Wildbaan. Op deze plek komen nu onderwijs en sport bij elkaar en kan het Staring College samenwerken met lokale sportverenigingen. Samen met de gemeente Berkelland is gekozen voor een locatie die bereikbaar is via veilige fietsroutes en met het openbaar vervoer.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Viering oplevering Staring College Borculo maandag 23 oktober 2023”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven