Arriva gaat onder de naam Rrreis in Berkelland rijden met volledig elektrische bussen


BERKELLAND – Donderdagmiddag 9 november presenteerde Arriva de nieuwe volledige elektrische bus die vanaf december in voornamelijk Twente gaat rijden. In totaal komen er 104 nieuwe Volvo bussen voor de regio Twente in de Rrreis huisstijl, hierdoor zal de bekende rode bus van Twents uit het straatbeeld verdwijnen. Op de bussen van Twents staat de “Twentse Ros” prominent afgebeeld. Bij de bussen van Rrreis zal de kenmerkende Ros juist binnen in de bus terugkeren. In samenwerking met 12 studenten van het ROC van Twente is de binnenkant van de bussen ontworpen. Vanaf 10 december neemt Arriva het busvervoer in Twente over van Twents (Keolis). Een aantal lijnen komen door Berkelland.

Enthousiast
Directeur Jieskje Hollander sprak namens Arriva, zij gaf aan dat chauffeurs laaiend enthousiast waren over de nieuwe bussen. Elke bus is voorzien van Wifi en oplaadpunten, tevens is er in elke bus een AED aanwezig .

Gratis reizen
Op zondag 10 december zal Arriva iedereen de mogelijkheid bieden om kennis te maken met de nieuwe bussen, op deze dag kan men namelijk gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Twente.

Wilma Beskers, OV Ambassadeur in Berkelland, over de nieuwe bus “De entree is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. inrijden met een rolstoel of rollator gaat vloeiend. De bus is erg comfortabel. In de bus zijn gescheiden afvalbakken en soft verlichting. Als extraatje Twentse/Achterhoekse accenten in de bus en bij de uitstap de boodschap “good goan”!”.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Arriva gaat onder de naam Rrreis in Berkelland rijden met volledig elektrische bussen”

  1. Arriva Nederland is nu Amerikaanse en heeft in Limburg al een puinhoop gebouwd dat is Arriva kom je er vandaag niet kom je er morgen weer slechte vervoerder

  2. Goed toegankelijk voor rolstoelers? Chauffeurs zijn boos dat de plank niet elektrisch is en reageren dat nu al af op de rolstoelgebruikers.
    Er heerst veel onrust onder de rollers in de regio!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven