Moeder vermiste Wico: ‘Beter weten dat hij dood is, dan niet weten waar hij is’

BORCULO -De vermiste Wico van Leeuwen uit Borculo is na anderhalf jaar nog steeds niet gevonden, maar de komende tijd zullen er nog een aantal zoekacties zijn. Dat werd vanmiddag duidelijk tijdens een zogeheten pro-formazitting.
De verdachte die in februari werd aangehouden in deze zaak, is niet in de rechtbank in Zutphen aanwezig. Met een beeldverbinding via internet en een geluidsverbinding via de telefoon vraagt zijn advocaat aan de rechter om hem, desnoods onder voorwaarden, in vrijheid te stellen.

Familie wil weten waar Wico is
De officier van justitie is verbaasd over de timing voor het verzoek van de advocaat voor voorlopige vrijlating. “De feiten zijn ernstig. De familie van Wico zit sinds 17 mei vorig jaar met één groot vraagstuk: waar is Wico? Zijn moeder zei tegen mij dat het beter is om te weten dat hij dood is dan niet te weten waar hij nu is”, aldus de openbare aanklager. “Daarnaast heeft de verdachte bij de politie verklaard dat hij betrokken is bij het wegmaken van het lichaam, maar hij geeft niet aan waar Wico is. Met deze verdenkingen is opheffing of een schorsing van de voorlopige hechtenis never nooit niet aan de orde.” Na een kort beraad wijst de rechtbank het verzoek van de advocaat af.

‘Wico van trap gegooid’
Wico van Leeuwen is sinds 17 mei vorig jaar vermist. Het Openbaar Ministerie denkt dat de Achterhoeker niet meer in leven is en dat hij in een woning aan de Heerlijkheidsstraat in Borculo is omgebracht. Hij zou van de trap zijn gegooid en daarna zou zijn keel met een mes zijn doorgesneden. Daarnaast zouden er andere geweldshandelingen zijn toegepast. Wico zou daarna in plastic zijn verpakt en in een kruiwagen zijn gelegd. De politie heeft op verschillende plekken in de gemeente Berkelland gezocht naar het lichaam van Wico, maar zonder resultaat.

Volgend jaar inhoudelijke behandeling
De verdachte is inmiddels onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC) en zit in de gevangenis in Arnhem. Het rapport van het PBC wordt eind van dit jaar of begin volgend jaar verwacht. In december worden de getuigen gehoord. In maart volgt dan de inhoudelijke behandeling en wordt er wellicht meer duidelijk over wat er met Wico is gebeurd en waar hij nu is.

Door Omroep Gelderland 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Moeder vermiste Wico: ‘Beter weten dat hij dood is, dan niet weten waar hij is’”

  1. VERSCHRIKKELIJK VOOR DE MOEDER EN FAMILIE! HOE WREEDZAAM EN VOL AFZIEN,
    ONWETENDHEID EN MEDELEVEN OM DIT TE MOETEN DOORMAKEN! HEEL ERG VEEL STERKTE MOEDER EN FAMILIE😘😘😘😘😘

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven