Ruurlo blijft tot op het bot verdeeld over de nieuwe sporthal


RUURLO – Komende dinsdag gaat de gemeenteraad van Berkelland heb opnieuw hebben over de nieuwe sporthal in Ruurlo. Een onderwerp waar onder de Ruurloërs grote verdeeldheid is. Nadat voormalig wethouder Anjo Bosman (Gemeentebelangen) een grote puinhoop maakte van het onderwerp is nu haar opvolger Arjen van Gijssel (CDA) aan zet. Echter brokkelt de steun voor de Ruurlose wethouder ook af. Gisteren kwam het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo maar weer eens met een statement. Deze lees je hieronder:

“Iedereen in Ruurlo weet het: een nieuwe sporthal is hard nodig. Inmiddels hebben twee onafhankelijke onderzoeksbureaus onderzoek gedaan. In beide gevallen is een sporthal bij de Meene als beste locatie uit de bus gekomen.

Helaas wordt tot op de dag van vandaag geen middel geschuwd om het proces te vertragen, wat resulteert in een continue stroom van extra onderzoeken, aanvullende eisen, veel tijdverlies en onnodige kostenstijgingen. Het is een klap in het gezicht van de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor onze stichting. Het zet de verhoudingen tussen voor- en tegenstanders van beide locaties nodeloos op scherp.

Toen 5 jaar geleden de keuze op locatie de Meene viel, werd extra onderzoek geëist. De gemeenteraad ging daarin mee. Medio 2022 kwam SZR voor de tweede keer als voorkeurslocatie uit de bus. En nu, eind 2023, acteert de raad wederom vol twijfel doordat er aanvullende voorwaarden gesteld worden. Namelijk, dat VV Ruurlo op termijn naar sportpark de Meene moet kunnen verhuizen.

Geen mogelijkheid wordt onbenut gelaten om de locatiekeuze ter discussie te stellen. Zonder de komst van VV Ruurlo zijn er al tal van synergievoordelen te bedenken. Naast synergie tussen sporthal en zwembad, liggen er ook veel samenwerkingskansen tussen SZR en Tennisvereniging Ruurlo. Zo heeft TV Ruurlo recent aangekondigd padelbanen op het park te willen realiseren. Een sterk sportcluster bij de Meene is goed voor sportief en recreatief Ruurlo, voor nu én de toekomst!

Het is 50 jaar geleden dat baron van Heeckeren van Kell de grond rondom zwembad ‘De Meene’ geschonken heeft aan de Ruurlose bevolking. Stichting Zwembad Ruurlo heeft deze grond sindsdien in bezit en heeft er in 1973 het zwembad gebouwd. We zijn er trots op dat we de grond voor de nieuwe Sporthal beschikbaar kunnen stellen aan alle Ruurloërs, zodat er een stevig sportcluster gerealiseerd kan worden.

Het wordt tijd dat de raad verantwoordelijkheid neemt en vasthoudt aan eerder genomen besluiten. Daarbij gaat het om de feiten en die zijn in al die jaren genoeg naar voren gebracht, we horen ze in de raadzaal. Net als in vele andere plaatsen is bewezen dat een zwembad en een sportpark elkaar versterken.

Het is essentieel voor de toekomst van ons mooie Ruurlo! Het park is al een unieke plek en dat kan allemaal nog veel mooier worden. Wij roepen de leden van de gemeenteraad van Berkelland op de urgentie van een nieuwe sporthal in Ruurlo in te zien en voor voortgang te kiezen op 21 november. Alleen op deze manier kan vlot de eerste spade de grond in.  Meer info op de Facebookpagina van het zwembad. 

Bestuur Stichting Zwembad Ruurlo”.

 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Ruurlo blijft tot op het bot verdeeld over de nieuwe sporthal”

  1. En ja hoor daar heb je ze weer! De Stichting List en Bedrog. Vier jaar lang liegen dat is best lang om dat vol te houden. Maaf ja, als je nu de waarheid vertrlt dan ben je helemaal niet
    meer geloofwaardig. Feiten en uitkomsten verdraaien! En de bevolking gelooft het ook nog? Nou ja ,in ieder geval jullie leden geloven het. Bull shit dus. Twee rapporten. Uitkomst: de Meene op de laatste plaats. Maar het college besloot anders. omdat jullie dat kennelijk dat zo hadden afgesproken.
    Vertel de waarheid! Maar een CDA paus en een wethouder die naar Den Haag wil, laat hem gauw vertrekken, en klinklare onzin vertelt en iedereen van alles op de mouw spelt zijn er de oorzaak van dat sporthal inmiddels 2x zo duur wordt Mag hopen dat de raad .dat eindelijk ook door heeft

  2. Meneer of mevrouw peer, u geeft niet de indruk dat de feiten er toe doen. Deze ongenuanceerde kreten helpen niet om tot een oplossing te komen. Wat voor oplossing stelt u eigenlijk voor? Dan gaan we het daar over hebben

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven