Adventsmarkt op vrijdag 8 december in de Grote Kerk van Neede


NEEDE – Steeds meer dan 25 jaar wordt deze markt “jaarlijks gehouden voor een speciaal project ergens in de wereld waar we ons op mogen richten. Momenteel zijn onze acties gericht op Rwanda en steunen we daar een kleuterschool project via  Stichting Ifuni, opgericht door een echtpaar uit Haaksbergen en nu ondergebracht bij De Wilde ganzen” Voor deze kinderen maken we het mogelijk naar school te kunnen en daarbij dan ook nog elke dag een maaltijd te krijgen in een droge en veilige school, het is prachtig om te zien. Dat dit mee door onze marktopbrengst een mogelijkheid is om zo een heel dorp te steunen.

Verbonden
Maar ook voor ons eigen dorp via een unieke samenwerking van heel veel vrijwilligers en allerlei activiteiten die we daarin mee mogen nemen, creëren we zo  gemeenschapszin en wordt creativiteit gestimuleerd.  Rwanda en Neede zijn zo verbonden.We maken kerstbakjes, kransen, graftakken. We verkopen kerstspullen gemaakt door creatieve mensen, maar ook tweedehands kerstartikelen (helemaal hip!) worden via deze markt verkocht.  Een groep vrijwilligers heeft “kniepertjes” gebakken en deze worden  met koffie en chocomelk geserveerd, maar ook verkocht. Dat geldt ook voor onze Oliebollen , vers gebakken voor de kerk. Kaarten, als een hergebruik project worden het hele jaar door verkocht, maar zijn ook deze dag verkrijgbaar, speciaal kerstkaarten uiteraard. Dan is er nog een verloting  voor wie op deze wijze ons wil steunen en voor de kinderen een grabbelton. Gasten hebben ook bij ons een plekje gevonden. “De Bijenkorf”, een groep handwerkende dames, verkopen graag hun warme sokken, unieke kwaliteit. Een Quiltgroep laat graag zien hoe prachtig deze vorm van handwerken is en heeft ook mooie kerstcadeautjes in de aanbieding.  Al jaren zingt de dameskoor “Bon Vocaal”kerstliederen ter verhoging van deze unieke markt, die door de groep Needse Midwinterhoornblazers buiten wordt aangekondigd. We zijn dankbaar en trots op deze jarenlange traditie en delen dat graag met u.

WELKOM in de Grote kerk van Neede op 8 december van 13.00 tot 18.00 uur

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Adventsmarkt op vrijdag 8 december in de Grote Kerk van Neede”

  1. In het persbericht wat wij hebben overgenomen stonden twee data. Foutje van de organisatie maar inmiddels aangepast!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven