Kleding/speelgoed bank in Berkelland! Een goed idee?


BORCULO – In inwoonster van Borculo heeft het plan om een kleding/speelgoed bank te beginnen. Dergelijke initiatieven  zien we ook in andere gemeente van het land. Een kleding/speelgoed bank werkt min of meer het zelfde als een voedselbank. De initiatiefneemster is al op bezoek geweest bij ideeëndokter Johan Godschalk van het Berkellandse Naoberfonds. Zij zijn benieuwd hoeveel behoeft er in Berkelland is aan een dergelijk initiatief. Nieuws uit Berkelland is gevraagd dit te peilen onder haar volgers. Reageren kan onder dit bericht en op onze facebookpagina.

Deel dit artikel:

14 gedachten over “Kleding/speelgoed bank in Berkelland! Een goed idee?”

 1. In elk dorp is dat nodig ivm dat mensen geen vervoer hebben.Zo ook reiskosten hebben die niet betaalt kunnen worden.

 2. Goed idee! Afstand winterswijk kledingbank is te groot voor veel mensen. Zou zeker fijn zijn als berkelland een eigen kledingbank krijgt.

 3. J kleding bij de kringloop is niet duur, als je dat niet kunt betalen heb je wel meer problemen. Dan heb je echte hulp nodig van de instanties. Deze zouden je dan ook hiermee kunnen helpen. I
  Een nieuwe aanbieder van kleding maar ook andere zaken brengt nog meer kosten met zich mee, alle hulp kost ook veel geld.
  Dus concentreren en samen werken binnen de huidige kaders ook al zint je dat niet altijd.

 4. ja super goed idee ik zie dat er mensen zijn die zeggen ke kan naar de kringloop maar zelfs de kringlopen zijn nog duur tegenwoordig omdat mensen met veel geld daar ook gewoon kopen plus voor de eigenaar die ook de kosten voor alles er uit moet halen mensen hebben tegenwoordig zelfs te weinig geld voor de kringloop dus ik zeg doen gelijk

 5. Wist u dat speelotheek de dobbelsteen 2x per jaar een kinder-en speelgoedbeurs organiseert? 5 en 6 april 2024 is de voorjaarsbeurs in het Kulturhus Ruurlo. Bijv. Voor 3,00 een mooie schone spijkerbroek, jurken, schoenen, sportkleding, noem maar op, of een complete zomergarderobe voor een prikkie. Breng je je eigen kleding mee? 2/3 deel van de opbrengst is uw winst. Dan is er nog het speelgoed voor binnen en buiten! Kom gewoon eens kijken ( en neem vast een tas mee👍).

 6. Ik ga altijd naar de kleding-en speelgoedbeurs van de speelotheek in Ruurlo en ga daarna weer tevreden naar huis met een tas vol kinderkleding, schoenen, etc. voor soms nog geen 30,00! Echt, mooi, schoon, compleet en draagbaar in het seizoen dat voor de deur staat. En de kleding dat te klein werd? Gewoon weer ingeleverd.

 7. Het gaat toch niet alleen om geld mensen. Wat de 1 duur vindt, vindt de ander goedkoop en andersom.
  Het gaat er toch ook om dat er minder wordt weggegooid en meer hergebruikt wordt. En of dat nou mensen met veel of weinig geld zijn die tweedehands dragen is dan toch ook helemaal niet van toepassing.
  We creëren zelf het beeld van “arm en rijk” dit moeten we niet willen denk ik.
  En wat Bohero betreft, zij doen zoveel naar het buitenland, dat ik zelf soms denk ik breng mijn spullen ergens anders, want de medelander kan het ook goed gebruiken. En laten we het dan maar niet over de prijzen hebben daar 😉, want daar heeft een ieder zijn eigen mening over.

 8. Een positief idee, mijn advies zou zijn om hier mensen (die er toe in staat zijn) met een uitkering en/of afstand tot de arbeidsmarkt, te laten werken. Dit kan onder begeleiding van actieve gepensioneerden die een goede daginvulling zoeken en enthousiaste vrijwilligers. Zo kan je meer betekenen voor de de gemeente en de inwoners en de onkosten blijven laag.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven