Ontwerpbestemmingsplan voor 21 woningen aan Vogelenzangstraat Eibergen ter inzage


EIBERGEN – Deze ontwikkeling is een samenwerking tussen de grondeigenaar en een groep Eibergenaren, verenigd in CW Eibergen. Het voorontwerp bestemmingsplan heeft in oktober 2022 ter inzage gelegen. Sindsdien zijn aanvullende onderzoeken naar de geohydrologische situatie uitgevoerd, is een waterplan opgesteld en is het plan zoveel  mogelijk aangepast aan de binnengekomen reacties. Met partijen is inmiddels ook een realiseringsovereenkomst gesloten. Het ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 14 december 2023 zes weken ter inzage. Wethouder Arjen van Gijssel: “Dit is een mooi project met een combinatie van particulier opdrachtgeverschap en commerciële projectontwikkeling. Met de gemeente als vergunningverlener en soms ook als bemiddelaar. Blij dat het plan er nu ligt.”

CW-groep bouwt 11 woningen
De CW-groep zal collectief in totaal 11 woningen laten bouwen. De gegadigden voor een kavel zijn leden van deze vereniging en hebben een binding met het dorp Eibergen. De exploitant realiseert een 2-onder-1-kapwoning en aan de zijde van de Vogelenzangstraat 2 blokken
rijwoningen van het type House-2-start. Deze woningen hebben een verkoopprijs van maximaal 75% van de geldende NHG-grens.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage vanaf 14 december
Gedurende 6 weken is het bestemmingsplan in te zien in de Publiekswinkel in Borculo. Ook zijn de stukken te bekijken via de gemeentelijke website: www.gemeenteberkelland.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Nadat de herziening van het bestemmingsplan onherroepelijk is, kan pas begonnen worden met de bouw.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Ontwerpbestemmingsplan voor 21 woningen aan Vogelenzangstraat Eibergen ter inzage”

  1. Bouwen Bouwen Bouwen
    Maar je moet wel heel lang geduld
    hebben om moedeloos van te worden succes mensen met zoveel geduld

  2. Niet meer te betalen. Prijzen zijn inmiddels 50% gestegen. Iets luxere tiny huisjes tegen een prijs van maximaal 80.000 euro zou een betere oplossing zijn.
    Als dit bouwplan aan de Vogelenzangstraat klaar is, zijn we 10 jaar verder . Daarnaast alle z.g. illegale bewoning zomerhuisjes legaal maken. Er is maar 1 land in de wereld met zo,n gekke regeling. Juist: Nederland.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven