‘Brandweer redt slachtoffers van dak’

Brandweer Borculo heeft maandag een grote oefening gehouden in appartementencomplex De ComponistBORCULO – Maandagavond werd er een grote brandweeroefening gehouden in appartementencomplex De Componist aan de Beethovenstraat. Brandweer Borculo zette een explosie in scéne.

Op het dak waren twee medewerkers van een dakbedekkersbedrijf aan het werk. Door een onbekende oorzaak ontplofte een gasfles op het dak van het complex. Een liftmonteur die in het pand aan het werk was schrok van de explosie en kwam onder de lift terecht.

De twee slachtoffers lagen zwaargewond op het dak. Met een takelsysteem heeft de aanvalsploeg van de brandweer één slachtoffer horizontaal naar beneden laten zakken. De andere gewonde is samen met brandwachten via een trap naar benden geklommen.

Tijdens deze reddingsactie ging de waterploeg op zoek naar de liftmonteur. De man werd gevonden. Ook hij is gered.

[nggallery id=208]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven