Corsowagens maken ritje in donker

REKKEN – Vrijdagavond vond in Rekken het jaarlijkse ‘dahlia pracht bij nacht’ plaats, onderdeel van de Rekkense Volksfeesten. Hierbij werden de wagens van het Rekkense bloemencorso letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet.

Alle wagens passeerden één voor één de schijnwerpers zodat het aanwezige publiek een prachtig schouwspel aangeleverd kreeg. De weergoden waren het evenement goed gezind; pas op het laatste moment begon het te regenen. Het evenement werd volgens een lid van de organisatie echter overschaduwd door de overval in Rekken eerder op de dag. De slachtoffers van deze overval zijn zeer betrokken mensen bij het Rekkense Volksfeest.

Ze waren vanavond niet aanwezig en vele gesprekken gingen vanavond over het onheil wat vanmorgen over deze mensen heen gekomen is. Volgend jaar zal het volksfeest nog veel spectaculairder worden; dan wordt het 100-jarig jubileum groots gevierd.  De bijgaande foto’s zijn op het verzamelveld gemaakt.

[nggallery id=535]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven