Touwtrekkers uit Berkelland op titelkoers

TILLIGTE – Afgelopen zondag deden de touwtrekkers uit Berkelland het goed. Het toernooi werd gehouden in Tilligte waar Koapmanboys voor de organisatie tekende. TTV Eibergen en Vios Bisons hebben de titel in de 640 en de 680 voor het grijpen. In de Jeugdklasse is Bisons al zeker van de titel.

De spannendste strijd vind momenteel plaats in de 680 A klasse. Waar Eibergen de vorige ronde overtuigend won was het nu het team van Bisons uit Beltrum dat van zich deed spreken. Ze werden dagkampioen, dit kwam mede door dat Eibergen zich gedurende de ochtend teveel krachten verspeelde. Toch kwamen ze uiteindelijk op een mooie derde plaats uit. Verassend was het presteren van Vorden dat zich tussen beide topploegen innestelde. Okia stelde in deze klasse opnieuw teleur.

Voor Beltrum kan de vlag praktisch, dat wilzeggen voor de jeugdploeg. Ze trokken zich weer soeverein naar de dagzege en hebben nu 26 punten voorsprong. Op de laatste competitie dag kunnen er theoretisch nog 33 punten verspeeld worden maar in de huidige vorm zal dit team niets meer verliezen. Ook Eibergen deed een titelgreep in de 640. Als nationale selectie ook aan haar stand verplicht.

Toch was ook hier het optreden van OKIA beneden de maat. Hierdoor kon Eibergen een achterstand van 4 punten ombuigen in een riante voorsprong van 5 punten. Heure en Bisons eindigden samen op een gedeelde tweede plaats. En zullen de laatste competitiedag het brons moeten verdelen.

De laatste wedstrijden zijn op 6 september in Holten, waarna vanaf 17 september de ploegen naar het EK gaan. Dit jaar in Assen, Nederland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven