Jong Gelre brengt blijspel op de planken

EIBERGEN – ‘Pas op! Schrikdroad’ is de titel van het blijspel dat Jong Gelre Eibergen op 29 en 30 januari op de planken brengt. Dit jaar heeft de vereniging drie nieuwe toneelspelers, namelijk Erjan te Biesebeek, Bianca Hesselink en Vivianne Klein Willink. Het blijspel is geschreven door Bernd Gombold, vertaald door Ben ten Velde en gaat over de boerderij van Berend Prins.

Deze boerderij is gedoemd om ten onder te gaan. Hij mag zijn land, dat in een beschermd natuurgebied ligt, niet bemesten en heeft niet veel opbrengsten. Maar dan is er opeens een lichtpuntje.

Wethouder Post en aannemer Eising zijn er van overtuigd dat onder het beschermde natuurgebied een thermale bron moet liggen. Daar kunnen ze rijk van worden. Maar het loopt iets anders dan ze denken. Ook in de liefde trouwens. Want Jan, de zoon van Berend, heeft geen geluk met de vrouwen. Hij wil het klooster in. Zijn buurmeisje Stientje is daar fel op tegen. Een gast op de boerderij zorgt voor veel opschudding.

Opoe weet overal een leuke draai aan te geven en hoe het voor iedereen uitpakt, kunt u zelf komen bekijken op vrijdag 29 of zaterdag 30 januari om 20.00 uur. Beide avonden wordt er gespeeld in de Huve aan de Grotestraat in Eibergen.

De voorverkoop van toneelboekjes (= entreebewijs) is bij de Huve en de Welkoop in Eibergen en Café Kerkemeijer in Rekken, maar u kunt ook Erika Stokkers bellen (na 18.00 uur) op telefoonnummer 0545-261473 om toneelboekjes te bestellen. Of u kiest ervoor om online toneelboekjes te reserveren via het invulformulier op onze website www.jonggelre-eibergen.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven