‘Brief van W&M is geen zuivere koffie’

EIBERGEN – Ans Vermaat wonend aan de Wenneker was woensdag blij verrast toen ze een brief van Wellness & More in de bus kreeg. In de brief staat dat Vermaat een prijs gewonnen heeft van tenminste 250 euro. Er word in de tekst vertelt dat de prijs op 28 mei om 18.00 uur persoonlijk wordt overhandigd in cultureelcentrum De Bron te Groenlo. “Ik geloofde er al niets van toen ik het las, ben aan het googlen gegaan en kwam op verschillende sites tegen dat het een oplichtingzaak is.” zegt Vermaat.

“De tekst klopt voor geen meter, er staat dat ik bij één van de partners/sponsoren van W&M inkopen heb gedaan. Dat is nooit gebeurd!”

Veel meer inwoners uit Berkelland hebben de brief ontvangen of krijgen er nog één in de bus. Vermaat: “Alle inwoners zijn gewaarschuwd het gaat om een verkoopdemonstratie. Vaak worden ouderen naar een locatie gelokt om te dure en onnodige producten te kopen. Meestal gebeurt dit ook nog onder druk.”

Op de sites flakkeweb.nl, buurtlink.nl en op het forum van Tros Radar wordt ook gewaarschuwd voor de brief. De 250 euro zou gewoon een korting zijn op een reis. In het land zijn verschillende bijeenkomsten van Wellness & More afgelast omdat de eigenaar van de zaal de boel geannuleerd heeft omdat het voor die persoon geen reclame is.

Wie heeft er nog meer een brief van W&M ontvangen wij horen het graag laat hieronder uw reactie achter. Wat vindt u van deze actie?

Deel dit artikel:

10 gedachten over “‘Brief van W&M is geen zuivere koffie’”

  1. c. Korenberg

    Ook wij hebben een brief ontvangen. Omdat ik de eigenaar van de zal ken, heb ik contact met hem gezocht. Hij had inderdaad de zaal verhuurd,, maar wilde er zoals u al schrifjt ook graag van af. De zaal was ook nog eens onder valse voorwendselen verhuurd. Ja voor een demonstratie maar over de prijsuitreiking endergelijke werd niet gerept. Omdat ze ook niet telefonisch bereikbaar zijn, heeft hij een aangetekende broef verstuurd.

    Wij hebben met elkaar besloten er een meldign over te doen bij de politie. In de eerste plaast van wegen de oplichting die er achter schuilt, en omdat ze ook om gegegens vragen, begon bij ons het idee ook al te rijsen, dat ze op deze manier proberen om de mensen van huis te lokken, en ( het hoeft niet) maar) kunnen ze hierdoor precies weten wie er niet thuis zijn, en vervolgens ook gebruiken voor andere doeleinden. Denk aan inbraken.
    Hierom en om de oudere mensen te beschermen vonde wij het onze plicht dit te melden.
    We hebben ook de locale courant gevraagd, op advies van de poltiie, een bericht uit te doen gaan, dat men hier niet op in moet gaan. En ook niet naar deze dingen naar toe te gaan.

    De politie was blij met deze melding, al kunnen ze zo weinig en ze deelden onze vrees ook wel een beetje.

  2. Ook wij hebben een brief ontvangen.
    Ik vind het een schandalige actie dat ze mensen een brief sturen dat ze wat gewonnen hebben wat helemaal niet waar blijkt te zijn. B.v ouderen zouden er inderdaad in kunnen trappen met alle gevolgen van dien.

    Wel vind ik goed dat er op de site erover gewaarschuwd word dat het geen zuivere koffie is. En dat het een oplichtingszaak is.

    jammer dat de politie er niks aan kan doen. Ze zouden eventueel in burger plaats kunnen nemen in de zaal waar het word gehouden en dan de oplichters oppakken.

    Hopelijk komt er snel een einde aan deze actie van W&M.

  3. Wat een ophef over niks. Dit soort zaken zijn alleen ‘echt’, als je een brief krijgt van een loterij (met logo!) waar je aan deelneemt en waarin melding wordt gemaakt dat je een geldprijs hebt gewonnen.

    Alle andere prijzen die je zogenaamd hebt gewonnen zijn nep. Of er nu een zalencentrum bij staat of niet doet er niet ter zaken. Ik krijg om de haverklap soortgelijke brieven.

    Ook mails. Ik word nu al twee weken lang bestookt met mails van zogenaamd KPN, waarin gevraagd wordt mijn bankrekeningnummer en mijn wachtwoord in te vullen. Er is zelfs al gedreigd – toen ik niet reageerde – dat ik word afgesloten van internet.

    Ik haal mijn schouders er inmiddels over op en vind het allemaal wel best. Dit soort brieven meteen naar het oud papier en de mails verwijderen, dat is alles. Naar de politie gaan? Compleet verspilde energie.

  4. Ik vind het ook ophef over niets meer dan een verkooptrucje.
    En je krijgt toch 250 euro …oke als korting maar dat is maar net zoals je het leest en laten we eerlijk zijn je denkt alleen maar aan geld dat je zomaar krijgt en als het dan blijkt dat het een korting is dan zijn we teleurgesteld en mailen meet een info site.
    Mensen dit bestaat al zooooolang en wettig gezien gebeurt er niets wat niet mag volgens de wet. Daarom kan de politie hier ook niets mee omdat het allemaal net kan.
    Gelijk weggooien en dus niet gaan openen en dan lopen schreeuwen.
    ok ik krijg regelmatig slecht vertaalde mails van de kpn of ik ff mijn wachtwoord enz enz wil geven. Voor de tegoed gelovigen onders ons, deze mails komen niet van de kpn maar van duistere personen die wel door de politie aangpakt kunnen worden als iemand weet wie ze zijn……das nou net het probleem.

  5. gerrittijink

    Ze moeten hier voortaan maar bij zetten dat ook de gemeentes participeren in dee’z onzuivere koffiesmaak dan weet je zeker dat niemand de zaak nog vertrouwd. (zwarver gait, die nog tonnen tegoed heeft van gemeente BERkulLAND)p.s.goed dat dit soort onfrisse praktijken aan de kaak gesteld worden

  6. Nog even voor de goede orde. In tegenstelling tot wat sommigen schrijven: de politie kan hier niets mee, want het is niet verboden.

    Als deze mensen korting geven, dan mag dat gewoon. Je wordt alleen op een dwaalspoor gezet door die zogenaamde prijs van 250 euro. Maar het is niet verboden.

    Ik Ias net een reactie (maar nu zie ik ‘m niet meer, verwijderd?) dat er politie in burger in die zaal moet gaan zitten. Zinloos. Juridisch kun je er niks aan doen. Je moet alleen niet zo dom zijn om er in te trappen ….

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven