Sportdag: Vierhonderd kids doen mee

RUURLO – Afelopen vrijdag (11 juni) was het weer zover, de sportdag Ruurlo werd weer georganiseerd door de schoolsportcommissie Ruurlo in samenwerking met vele sportverenigingen en overige sportorganisaties uit Ruurlo. Alle leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de Ruurlose basisscholen konden op deze dag kennismaken met de vele sporttakken die Ruurlo rijk is, en dat zijn er nogal wat.

Heerlijk sporten onder schooltijd op alle verschillende verenigingslocaties in Ruurlo, wat wil je nog meer. De leerlingen kregen over de gehele dag verspreid een programma voorgeschoteld dat is samengesteld door de schoolsportcommissie. De leerlingen kregen twee kennismakingsclinics aangeboden. Daarnaast werd er een dagdeel besteed aan de sporten trefbal, slagbal en korfbal, deze sporten vonden plaats op de velden van Voetbalvereniging Ruurlo.

De leerlingen van groep 7 en 8 kregen ’s morgens trefbal, slagbal en korfbal en ’s middags de sportclinics, de groepen 5 en 6 precies omgekeerd. De volgende clinics werden verzorgd: synchroonzwemmen/waterpolo door Zwem- en polovereniging Roderlo, tennis door Tennisvereniging Ruurlo, volleybal door Volleybalvereniging Tornax, gymnastiek en dans door de Ruurlose Gymnastiek Vereniging, handbal door Handbalvereniging Blauw Wit, handboogschieten door Handboogschietvereniging De Gouden Treffer, klootschieten door Klootschietvereniging ’t Broek, voetbal door Voetbalvereniging Ruurlo, fitness door Fitness- en Gezondheidscentrum Total Fit, Curves door Curves Ruurlo en Scouting door Scouting Ruurlo.

Het goede sportweer en het enthousiasme van de trainers maakte dat alle 400 leerlingen zich uit konden leven in Ruurlo en de organisatie zorgde wederom voor een strak georganiseerde sportdag.

[nggallery id=1312]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven