Dorpskerk in Ruurlo krijgt ‘hoog’ bezoek

tn_22-09-2010-DORPSKERK-RUURLO-KLIMMERS-8RUURLO – De redactie van Nieuwsuitberkelland.nl kreeg woensdag heel wat telefoontjes van burgers die twee mannen hadden gespot op de kerktoren van de dorpskerk in Ruurlo. “Een bijzonder gezicht: ze staan echt op het hoogste punt en dat zonder kraan of hoogwerker, heel knap”, vertelt een inwoner uit Ruurlo aan de telefoon.

De twee heren zijn van monumenten wacht Gelderland en voerden in opdracht van de kerk, een jaarlijkse inspectie uit.

Met een sterk klimtouw zijn de medewerkers naar boven geklommen om de toren te inspecteren op bepaalde punten. Hoogtevrees hadden de torenklimmers niet!

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=1577]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Dorpskerk in Ruurlo krijgt ‘hoog’ bezoek”

  1. Pas op straks belt het bestuur van de kerk ook nog naar Nieuwsuit berkelland omdat ze geen toestemming hebben gegeven om van de kerk een foto te maken. Of zal de eigenaar van pizzeria Antonio dit doorgeven want hij deed dit ook. Las het verhaal je mag altijd foto’s maken vanaf de openbare weg ik weet het want ik studeer rechten

  2. Beste Annet, Dat neemt niet weg dat als er personen op staan, je te maken hebt met de wet op de privacy en dat je officieel toestemming nodig hebt om deze foto’s te plaatsen. Meestal hebben de mensen geen bezwaar want ze vinden het alleen maar leuk om zich zelf op internet terug te vinden.

  3. Lekker off-topic allemaal 😉 Ik dacht dat er geen personen op de foto stonden van Pizzeria Antonio op NUB. Nu krijgen we een discussie die hier niet thuis hoort.

    Kijk toch eens….2 klimmers balacerend op de top van de kerktoren…..hun leven hangt vast aan een koord 🙂

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven