Topdrukte op zwembad het Vinkennest!

tn_dsc07880EIBERGEN – Zwembad het Vinkennest in Eibergen heeft afgelopen weekend tijdens de hitte goede zaken gedaan. Zondag om 15.00 uur stond de teller op 2600 bezoekers. “Op dit moment al het hoogste bezoekersaantal van dit jaar, op het nippertje dus een dagrecord. We verwachten vandaag ruim drieduizend badgasten”, aldus Joyce van Eyck. Medewerkers van het zwembad waren voortdurend in de weer om mensen te waarschuwen. Ruim acht toezichthouders werden zondag ingezet.

“Kinderen die geen zwemdiploma hebben moeten zwembandjes dragen. Als het moet verstrekken we ze gratis. Veiligheid staat bij ons voorop.” Naast de zwembandjes werd er ook het advies gegeven zelf parasols mee te nemen, veel water te drinken, en flink in te smeren. Joyce van Eyck: ”Deze piek gaan we dit jaar niet meer overtreffen. De vakanties zijn voorbij en het zwembad gaat op 2 september sluiten. We hebben dus geluk gehad.” Joyce geeft aan dat de pieken meestal in de maand juli vallen.

”In het jaar 2009 hadden we nog een record. Op 1 juli kwamen er hier 3240 bezoekers langs de kassa.” Het op één na hoogste bezoekersaantal van dit jaar was 2290 (25 juli). Er staat bij het zwembad nog één evenement op het programma: De hondenplons. Iedereen mag met zijn trouwe viervoeter op 8 september het water in.

Van 13.30 tot 16.00 uur is het zwembad geopend voor honden. Het zwembad organiseert dit samen met uitlaatservice en dierenverzorging Snuffel-express uit Neede.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2999]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven