‘Vliegende’ verlichtingscontrole in Neede

fiets-2-goedNEEDE – Maar liefst zeven agenten uit Berkelland (waarvan één politievrijwilliger) zijn vrijdagavond ingezet tijdens een grote ‘vliegende’ verlichtingscontrole in Neede. Normaal wordt er jaarlijks een controle gehouden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en een Needs autobedrijf. Op het laatste moment is de controle afgeblazen omdat de eigenaar van de garage niet meer mee wil werken. VVN kon zo snel geen andere locatie vinden en heeft de controle overgedragen aan de politie. Wijkagent Michiel Herbrink heeft de verlichtingscontrole toch doorgezet.

Bij het busstation aan de Parallelweg werd tegen 18.00 uur de controle gestart. Daarna gingen de agenten opvallend en onopvallend het centrum in. Vooral fietsers waren de ‘pineut’ (zie video). Fietsers die geen verlichting bij zich hadden kregen – naast de boete – een gratis setje lampjes van de politie. Zo konden ze op een veilige manier thuiskomen.

Politie Berkelland gaat de komende periode streng controleren op defecte verlichting. Niet alleen ’s avonds maar ook ’s nachts.  Wijkagent Geertjan Sloots vrijdagavond op Twitter: ”Ga je vanavond nog stappen? Als je op de fiets gaat, zorg dan voor goede verlichting. Kun je mooi 45,- euro in de knip houden.”

Eerdere bericht: Politie extra alert op kapotte verlichting

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven