Nieuwe speelplek in Rietmolen geopend

NEEDE RietmolenRIETMOLEN – Van schoolplein naar speelplek, met die titel is zondag 9 december het nieuwe schoolplein van de St. Jozefschool in Rietmolen geopend. Een speciale werkgroep heeft ruim twee jaar gewerkt aan het project. ”Het eerste anderhalf jaar zijn we bezig geweest met het inzamelen van geld, dit komt van verschillende geldschieters: coöperatiefonds Rabobank, PMPJ bijdrage, sponsorloop gehouden door de kinderen van de school, sponsoring van verschillende bedrijven en stichtingen, burgerinitiatief toegezegd door de gemeenteraad, Kern met Pit,  Roelvinkfonds, en Janje Beton”, zegt Noëlle ter Haar.

”In 2012 zijn we gaan kijken naar hoe het nieuwe speelplein eruit moest komen te zien. Vanaf september zijn we bezig geweest met de daadwerkelijke uitvoering van het plan en nu is het dan eindelijk zover, de opening van het nieuwe schoolplein!” Het project van ‘schoolplein naar speelplek’ doet sinds januari van dit jaar mee met de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. In deze wedstrijd daagt KNHM bewoners uit om binnen een jaar hun idee voor de leefomgeving te realiseren.

Het afgelopen jaar hebben verschillende vrijwilligers zich ingezet om voor de kinderen van Rietmolen een nieuwe speelplek te creëren. Het bestaande schoolplein was verouderd. Van 1 november tot en met 31 december 2012 kun je jouw stem uitbrengen voor dit project. Hiermee maken zij een grotere kans op het winnen van de provinciale trofee van Kern met Pit editie 2012. Breng je stem uit op www.kernmetpit.nl.

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). Woordvoerder: ”Via de wedstrijd dagen we bewonersgroepen uit om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Wie dat voor elkaar krijgt, ontvangt het predicaat Kern met Pit en duizend euro.”

Daarnaast wint per provincie één bewonersgroep de trofee en een extra prijs van vijftienhonderd euro. De winnaar van deze trofee wordt voor 1/3 bepaald door een vakjury, 1/3 de deelnemers zelf en dus voor 1/3 het Nederlands publiek.

Eerdere bericht: Kids rennen nieuw schoolplein bij elkaar

Foto’s Wim Stevenhagen:
[nggallery id=3286]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven