Transportleiding drinkwater gesprongen!

sam_0811BORCULO – Bij veel huishoudens in Borculo en Geesteren kwam zaterdagavond opeens minder of geen water meer uit de kraan. Oorzaak, een gesprongen drinkwatertransportleiding op het industrieterrein in Borculo. Vitens is zaterdagavond en -nacht uren bezig geweest met het repareren van de dikke leiding (zie foto’s en video). Medewerkers hebben na de breuk een hoofdkraan dichtgedraaid (noodoplossing) zodat de meeste huishoudens binnen drie kwartier weer meer druk op de leiding hadden zitten. De reparatie van de leiding was een zware klus. Er moest een flink gat in de grond gemaakt worden om bij de kapotte waterleiding te komen.

Loonbedrijf Olminkhof moest ter plaatse komen om de mannen van Vitens te assisteren. De breuk werd omstreeks 20.30 uur ontdekt op de kruising Harperinkskamp met de Stationsweg (ter hoogte van TDG). Op twee plekken werd een gat gegraven om de breuk te lokaliseren. Waardoor de transportleiding is gesprongen is nog onbekend. Na 04.00 uur moet het probleem verholpen zijn.

Inwoners plaatsten zaterdagavond heel wat reacties op Twitter en Facebook. Zoals Peter Post: ”Buren melkveehouders schakelen om naar eigen watervoorziening. Wij zitten nog even zonder.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3422]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven