Fietster geschept op fietspad bij Welkoop

Door Redactie op 25-02-2013

dsc03340EIBERGEN – Vanmiddag tegen 12.15 uur is op het fietspad langs de Parallelweg (oude spoorbaan) een fietsster uit Eibergen gewond geraakt. De vrouw is met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De fietsster werd geschept door een auto. De politie en ambulance waren razendsnel ter plaatse. Andere weggebruikers hebben eerste hulp verleend en het slachtoffer overgedragen aan de hulpdiensten. Het is niet de eerste keer dat op deze plek een fietser wordt aangereden. VVN Berkelland geeft aan dat de gemeente Berkelland veel aandacht heeft voor de oversteekplaatsen. “Automobilisten moeten gewoon goed opletten”, zegt een woordvoerder.

De automobiliste reed op de Beltrumseweg (richting het centrum). Ze zag tijdens het oversteken van het fietspad de fietsster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw op de fiets raakte gewond. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij. Wel was ze hevig geschrokken van de botsing. Veilig Verkeer Nederland afdeling Berkelland: ”De gemeente snoeit regelmatig de bosschages en heeft bij alle oversteekplaatsen opvallende borden geplaatst.”

Een nieuwsgierige bewoner laat weten dat het maandelijks raak is voor de Welkoop. “En dan heb ik het nog niet eens over de bijna en UMS-ongevallen. Wat de oplossing is? Bestuurders moeten eerder afgeremd worden.”

Foto’s Roy Nijman:

Reacties

Wordt het niet een tijd heel goed naar de situaties op dat fietspad te kijken? Fiets er elke dinsdagmorgen, maar je moet echt wel stoppen op je fiets wil je niet regelmatig aangereden worden. En niet alleen op dat punt maar ook op de klaashofweg , vogelenzangstraat enz.

jr | 25-02-13 | 13:56

alweer , wanneer word er wat aangedaan ? moet er eerst een dode vallen ? alle stukken op dat fietspad is eng en gevaarlijk er worden op verschillende punten fietser’s aangereden, Berkelland doe er wat aan vooral veiliger maken voor de fietser’s maar ook voor de automobilisten

esther | 25-02-13 | 14:16

Het word tijd dat er wat aan dit gevaarlijke punt gedaan word.Er fietsen een paar keer per dag kinderen over het fietspad naar school en weer terug…Je moet toch niet willen dat iemand onder de auto komt en de afloop is dodelijk…Het blijft een eng punt…

daantje | 25-02-13 | 15:02

ps…Ook makkelijk van de VVN om te zeggen dat automobilisten gewoon beter uit moeten kijken,ik weet niet wat ik lees,dat is toch absurd!Het is bewezen dat dat niet gebeurd dus moet er wat aan gedaan worden!!!

daantje | 25-02-13 | 15:03

Ik denk de oplossing te weten, kost verder niks;

Bestuurders van auto’s moeten op die plekken gewoon rustig / stapvoets rijden en even naar links en rechts kijken of er wat aan komt, alvorens over te steken.

Haastige spoed is zelden goed | 25-02-13 | 15:16

,,gewoon eff de moeite nemen om te stoppen ,goed kijken of er geen fietsers aan komen en dan oversteken, waarom moeilijk doen als het makelijk kan ,

roy | 25-02-13 | 16:16

VVN heeft wel gelijk. Automobilisten moeten gewoon beter uitkijken. Wat moet er nog meer aan gedaan worden dan? snelheid naar beneden? “hernia”bult plaatsen? Dat is hier beide al toegepast. Welke verandering je ook maakt het blijft een kwestie van goed uitkijken.

Marcel V. | 25-02-13 | 17:36

het word gewoon tijd dat automobilisten mij daar ook bij gerekend beter op gaan letten dan gebeurt dat niet

dennis | 25-02-13 | 18:00

allemaal beter opletten lijkt me de beste optie zowel fietsers als automobilisten.

piet | 25-02-13 | 19:23

Als de fietsers geen voorrang hebben is het misschien veiliger, ben er zelf ook al een paar keer net goed vanaf gekomen op dat zelfde punt. Vooral wachten tot een klein kind het slachtoffer word, moet er niet aan denken. Doe er eens echt iets aan! Dat hele fietspad is door deze voorrangsregel zo onveilig als wat voor de fietsers.

marijke | 26-02-13 | 12:15

Het wordt eens tijd dat de auto’s daar voorrang gaan krijgen!

En de fietsers zelf mogen natuurlijk hun ogen ook een keer open doen!

truus | 26-02-13 | 13:05

Laten ze nu eens inversteren in de veiligheid van ons allemaal! Kan toch niet zo moeilijk zijn, om er een oranje knipperlicht te plaatsen die reageerd zodra er fietsers over de verkeerslicht controller ( MIRT genaamd) heen fietst. Zal er wel een reactie komen over de kosten, maar goed ik vind een mensen leven veel belangrijker!!!!!!!

Robert | 26-02-13 | 16:18

het is mij (autobestuurder)al regelmatig voorgekomen dat hoe voorzichtig ik ook rij daar op dat punt ik toch regelmatig verrast word door een plotseling opduikende fietser…. ik heb nl een redelijk brede raamstijl waardoor ik vaak de fietsers pas laat opmerk (mischien zijn verkeers spiegels een optie)

e.zwiep | 27-02-13 | 02:07

Fietsers geen voorrang meer op het fietspad. Ikzelf stop altijd bij een fietspad kruispunt. Veel veiliger!!

Ben | 27-02-13 | 09:54

Wat te denken bij de kruising fietspad met Kiefteweg! Als bestuurder van een ( vracht) auto kom je ogen tekort!! Een bocht met een kruispunt en fietsers welke voorrang hebben. Ook voetgangers op het pad omdat een stoep voor voetgangers ontbreekt. Levensgevaarlijk!!!! Als het misgaat gaat het goed mis en vind dat de gemeente aansprakelijk is vanwege de onoverzichtlijke situatie. ( ook nog een heg welke een meter hooh is vanwaar de fietsers achterheeh komen “vliegen”) . Doe hier iets aan !!

Ruud | 01-03-13 | 09:47

Als we er toch allemaal bewust van zijn dat het een gevaarlijke situatie is, dan kunnen we er toch ook allemaal rekening mee houden? De fietsers nemen iets vaart terug, de automobilisten moeten rustig aan komen rijden en de sutuatie goed bekijken. Zo moeilijk hoeft het volgens mij niet te zijn. Zelf begeef ik me op de benoemde punten als hardloper, fietsers als automobilist. Je weet het, hou er dan gewoon rekning mee.

Frank | 03-03-13 | 15:54

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Vanaf volgende week weer met de bus van Borculo naar Deventer
BORCULO - De nieuwe dienstregeling voor bussen en treinen in de Achterhoek gaat volgende week in. Vervoerder Arriva heeft verschillende tijden en rou......
Lees verder »

Column: Mijn prins in de witte Ford
NEEDE - Al eventjes woon ik als vrijgezel in Neede. Een prima plek om vanuit daar het date-leven van deze tijd te ontdekken. Helaas heeft de online z......
Lees verder »

Lynn Bouwmeester pakt 3e prijs
NEEDE - Op het dressuurconcours in Heeten is Lynn Bouwmeester afgelopen weekend gestart met haar paard Mon Chardonnay. Ze reden mee in de klasse L1 e......
Lees verder »

GSV’63 gaat oliebollen verkopen
GEESTEREN - Op zondag 11 december gaat GSV’63 weer oliebollen verkopen. “Na het succes en de goede smaak van vorige jaren ook dit jaar weer heerlijke......
Lees verder »

Marieke van Laarhoven-Lodeweges uit Ruurlo is als zelfstandig reisadviseur aangesloten bij reisbureauketen The Travel Club
RUURLO - Een vakantie boeken bij Marieke staat voor onbezorgd op reis gaan. Want als persoonlijke reisadviseur regelt de Ruurlose de vakantiereis van......
Lees verder »

Schuurman BZC thuis onderuit tegen JAWS Amsterdam
BORCULO - In zwembad ‘t Timpke heeft Schuurman BZC het in de waterpolo eerstedivisie af moeten leggen tegen het hoger geklasseerde JAWS Amsterdam. Na ......
Lees verder »

Repair Café Berkelland spaart vaak uw portemonnee en het milieu
BORCULO - Waarom een defect apparaat of botte gereedschappen meteen afdanken als deze nog gemakkelijk een tweede leven aan kunnen? Het spaart vaak uw ......
Lees verder »

Lessons & Carols wordt een traditie in de Dorpskerk Ruurlo
RUURLO - Op zondagavond 11 december is er weer een uitvoering van Lessons & Carols, met liederen en lezingen in de sfeer van Kerst. Er is inmidde......
Lees verder »

Huisartsenposten Gelderland redelijk goed bereikbaar
BERKELLAND  - Wie op een zaterdagavond dringend een huisarts nodig heeft, moet in Gelderland gemiddeld 8 minuten wachten tot de dienstdoende hui......
Lees verder »

Kinderen Eibergen en Beltrum kunnen schaatsen
EIBERGEN/BELTRUM - Op maandag 28 november was de laatste les van het Piet de Wit Schaatsproject 2022 voor de kinderen uit Eibergen en Beltrum. Jaarlij......
Lees verder »

Leo van Leijsen praat over de kerken van het Midden-Oosten in Beltrum
BELTRUM - Onder deze titel zal Leo van Leijsen op dinsdag 17 januari 2023 in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum met ons in gesprek g......
Lees verder »

Politieke Avond op 6 december
BERKELLAND - Op dinsdag 6 december is de volgende Politieke Avond in het gemeentehuis in Borculo. Tijdens een Politieke Avond worden er eerst politie......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »