Fietster geschept op fietspad bij Welkoop

dsc03340EIBERGEN – Vanmiddag tegen 12.15 uur is op het fietspad langs de Parallelweg (oude spoorbaan) een fietsster uit Eibergen gewond geraakt. De vrouw is met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De fietsster werd geschept door een auto. De politie en ambulance waren razendsnel ter plaatse. Andere weggebruikers hebben eerste hulp verleend en het slachtoffer overgedragen aan de hulpdiensten. Het is niet de eerste keer dat op deze plek een fietser wordt aangereden. VVN Berkelland geeft aan dat de gemeente Berkelland veel aandacht heeft voor de oversteekplaatsen. “Automobilisten moeten gewoon goed opletten”, zegt een woordvoerder.

De automobiliste reed op de Beltrumseweg (richting het centrum). Ze zag tijdens het oversteken van het fietspad de fietsster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw op de fiets raakte gewond. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij. Wel was ze hevig geschrokken van de botsing. Veilig Verkeer Nederland afdeling Berkelland: ”De gemeente snoeit regelmatig de bosschages en heeft bij alle oversteekplaatsen opvallende borden geplaatst.”

Een nieuwsgierige bewoner laat weten dat het maandelijks raak is voor de Welkoop. “En dan heb ik het nog niet eens over de bijna en UMS-ongevallen. Wat de oplossing is? Bestuurders moeten eerder afgeremd worden.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3486]

Deel dit artikel:

16 gedachten over “Fietster geschept op fietspad bij Welkoop”

  1. Wordt het niet een tijd heel goed naar de situaties op dat fietspad te kijken? Fiets er elke dinsdagmorgen, maar je moet echt wel stoppen op je fiets wil je niet regelmatig aangereden worden. En niet alleen op dat punt maar ook op de klaashofweg , vogelenzangstraat enz.

  2. alweer , wanneer word er wat aangedaan ? moet er eerst een dode vallen ? alle stukken op dat fietspad is eng en gevaarlijk er worden op verschillende punten fietser’s aangereden, Berkelland doe er wat aan vooral veiliger maken voor de fietser’s maar ook voor de automobilisten

  3. Het word tijd dat er wat aan dit gevaarlijke punt gedaan word.Er fietsen een paar keer per dag kinderen over het fietspad naar school en weer terug…Je moet toch niet willen dat iemand onder de auto komt en de afloop is dodelijk…Het blijft een eng punt…

  4. ps…Ook makkelijk van de VVN om te zeggen dat automobilisten gewoon beter uit moeten kijken,ik weet niet wat ik lees,dat is toch absurd!Het is bewezen dat dat niet gebeurd dus moet er wat aan gedaan worden!!!

  5. Haastige spoed is zelden goed

    Ik denk de oplossing te weten, kost verder niks;

    Bestuurders van auto’s moeten op die plekken gewoon rustig / stapvoets rijden en even naar links en rechts kijken of er wat aan komt, alvorens over te steken.

  6. ,,gewoon eff de moeite nemen om te stoppen ,goed kijken of er geen fietsers aan komen en dan oversteken, waarom moeilijk doen als het makelijk kan ,

  7. VVN heeft wel gelijk. Automobilisten moeten gewoon beter uitkijken. Wat moet er nog meer aan gedaan worden dan? snelheid naar beneden? “hernia”bult plaatsen? Dat is hier beide al toegepast. Welke verandering je ook maakt het blijft een kwestie van goed uitkijken.

  8. het word gewoon tijd dat automobilisten mij daar ook bij gerekend beter op gaan letten dan gebeurt dat niet

  9. Als de fietsers geen voorrang hebben is het misschien veiliger, ben er zelf ook al een paar keer net goed vanaf gekomen op dat zelfde punt. Vooral wachten tot een klein kind het slachtoffer word, moet er niet aan denken. Doe er eens echt iets aan! Dat hele fietspad is door deze voorrangsregel zo onveilig als wat voor de fietsers.

  10. Het wordt eens tijd dat de auto’s daar voorrang gaan krijgen!

    En de fietsers zelf mogen natuurlijk hun ogen ook een keer open doen!

  11. Laten ze nu eens inversteren in de veiligheid van ons allemaal! Kan toch niet zo moeilijk zijn, om er een oranje knipperlicht te plaatsen die reageerd zodra er fietsers over de verkeerslicht controller ( MIRT genaamd) heen fietst. Zal er wel een reactie komen over de kosten, maar goed ik vind een mensen leven veel belangrijker!!!!!!!

  12. het is mij (autobestuurder)al regelmatig voorgekomen dat hoe voorzichtig ik ook rij daar op dat punt ik toch regelmatig verrast word door een plotseling opduikende fietser…. ik heb nl een redelijk brede raamstijl waardoor ik vaak de fietsers pas laat opmerk (mischien zijn verkeers spiegels een optie)

  13. Fietsers geen voorrang meer op het fietspad. Ikzelf stop altijd bij een fietspad kruispunt. Veel veiliger!!

  14. Wat te denken bij de kruising fietspad met Kiefteweg! Als bestuurder van een ( vracht) auto kom je ogen tekort!! Een bocht met een kruispunt en fietsers welke voorrang hebben. Ook voetgangers op het pad omdat een stoep voor voetgangers ontbreekt. Levensgevaarlijk!!!! Als het misgaat gaat het goed mis en vind dat de gemeente aansprakelijk is vanwege de onoverzichtlijke situatie. ( ook nog een heg welke een meter hooh is vanwaar de fietsers achterheeh komen “vliegen”) . Doe hier iets aan !!

  15. Als we er toch allemaal bewust van zijn dat het een gevaarlijke situatie is, dan kunnen we er toch ook allemaal rekening mee houden? De fietsers nemen iets vaart terug, de automobilisten moeten rustig aan komen rijden en de sutuatie goed bekijken. Zo moeilijk hoeft het volgens mij niet te zijn. Zelf begeef ik me op de benoemde punten als hardloper, fietsers als automobilist. Je weet het, hou er dan gewoon rekning mee.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven