Rabobank in Neede en Eibergen sluiten

EIBERGEN – Rabobank Achterhoek-Oost ziet de wensen van haar klanten verschuiven. Steeds vaker wordt er voor bankzaken gebruik gemaakt van telefoon en internet. Het bezoek aan de kantoren neemt daardoor sterk af. Daarom sluit de bank per 1 januari 2014 haar kantoren in Neede, Eibergen en Lichtenvoorde.

Vroeger had de bank alleen kantoren. Nu is er een groot aantal manieren om bankzaken snel en efficiënt te regelen zoals via de telefoon, website, e-mail en via app’s. Mogelijkheden die door heel veel klanten gebruikt worden. Daardoor neemt het kantoorbezoek sterk af. Reden voor de bank om de vestigingen in Neede, Eibergen en Lichtenvoorde per 1 januari te sluiten. Daarnaast nemen betalingen via internet en pin toe, waardoor er minder contant geld wordt opgenomen. Dat is de reden dat het aantal geldautomaten vermindert. De geldautomaten in Lievelde, Harreveld, Rietmolen en Bredevoort worden opgeheven. De overige geldautomaten in het werkgebied blijven gehandhaafd. Alle huidige vormen van contact met de bank blijven beschikbaar.

Zo kunnen klanten gebruik maken van telefoon, website, e-mail en ‘apps’ om hun bankzaken te regelen. Klanten worden te woord gestaan door lokale en professionele adviseurs. Voor een persoonlijk gesprek kunnen klanten terecht op de kantoren van de bank in Groenlo, Winterswijk en Aalten. We houden oog voor klanten met beperkingen. Klanten die niet in staat zijn bankzaken via internet of telefoon te regelen, bieden we de mogelijkheid om een adviseur aan huis te laten komen voor het bespreken van bankzaken.

Daarnaast is het mogelijk om geld aan huis bezorgd te krijgen. Verder organiseert de bank regelmatig cursussen om klanten wegwijs te maken in de mogelijkheden van bankieren via internet. De toekomstige demografische ontwikkelingen in de Achterhoek zoals toenemende vergrijzing, bevolkingskrimp en wegtrekkende jongeren, hebben er toe geleid dat er ook gekeken wordt naar de optimale omvang van de bank om klanten in de toekomst zo goed mogelijk te kunnen blijven bedienen.

In dit kader hebben Rabobank Achterhoek-Oost en Rabobank Graafschap-Noord de intentie uitgesproken om met elkaar te fuseren. De uiteindelijke fusie wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de ledenraden van beide banken. De banken bestrijken gezamenlijk (delen van) de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Lochem, Oost Gelre, Winterswijk en Zutphen.

 

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Rabobank in Neede en Eibergen sluiten”

 1. Jammer.

  Nu kunnen mijn dochters hun spaarpotje niet meer legen aan het kantoor!
  Iedere maand betalen we notabene geld om bij deze club te mogen horen!
  We betalen voor iedere bankpas en rekeningen ze mogen met onze centen doen wat ze willen.
  Persoonlijk vind ik dit een erg slechte stap van de Rabobank omdat er veel mensen zijn die enorm waarde hechten aan persoonlijk contact aan het bankkantoor.
  Misschien toch maar eens overstappen naar een andere bank die zijn klanten nog wel graag persoonlijk benaderd.

 2. Rabo –weg
  gemeentehuis –weg
  ziekenhuis — weg
  het spieker — weg ???
  N18 -weg
  zullen wij Eibergen maar verkopen als industrie of zo, er blijft toch genoeg om naar de buurt gemeentes te gaan.
  en dan laten we als we daar zijn ook de boodschappen maar doen.
  oja dan kan de C1000( jumbo) en de plus en de AH ook weg
  EIBERGENAREN LAAT VAN JE HOREN

 3. Jammer maar begrijpelijk en logisch. Kantoor stond al te koop, dus dit komt niet echt als verrassing. En tja, hoe vaak kom je nog echt binnen ipv een paar keer per jaar binnen. Het pand open houden kost al met al denk ik meer dan sluiten.
  @J: je betaalt voor je pas en dan kun je daarmee pinnen alsmede online-betalingen mee doen. Wat wil je dan nog meer? Tis overal hetzelfde liedje, hypotheekrente vinden we te hoog en de spaarrente te laag. Dat is nu eenmaal de stand van zaken. Hogere rente? Prima, moet je naar een internetbank. Gratis bankzaken? Suc-6 met zoeken. Tis een kwestie van tijd voordat de ABN de deuren sluit. Alles verplaatst zich naar het internet, dat is het heden. Wil over een paar jaar nog wel eens zien wat er overblijft van de middenstand in Eibergen en de dorpen er omheen.
  Trouwens, wat een lekker weer, jammer om te internetten.

 4. Hoe lang staat de mooie Rabo bank er nu???
  Kantoren dicht en we betalen elke keer meer voor alle bankzaken. Willen we dan informatie, mogen we een 0800 of 0900 nummer bellen en voordat we iemand hebben gesproken ben je al geld kwijt. Overigens is dat bij alle banken zo!!!!!Medewerkers eruit, want dat gaat er vast van komen, maar de directeuren zullen nog wel meer bonussen krijgen. Helaas is of gaat het zo bij elke bank.

 5. Jammer voor de ouderen.. wat kost zo’n cursus? Of iemand aan huis of om het geld thuis te laten bezorgen? Want internet bankieren is niet makkelijk voor ouderen en zonder auto naar groenlo ook. Worden ze nog afhankelijker.. meer mantelzorgers nodig..

 6. wij als klant van de bank hebben toen de bank gebouwd is ook betaald voor de bank krijgen wij ons geld terug dat zou wel terecht zijn

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven