Herdenkingsbomen krijgen nieuw leven!

Boomplant NeedeNEEDE – Het comité ‘Welcome Again Veterans’ heeft donderdagmiddag drie Canadese suikeresdoorns geplant op het nieuwe plein naast de Lidl. Het zijn bomen met een verhaal. In het verleden – toen de Canadese veteranen niet meer kwamen – zijn er op het terrein van Elite ook zulke bomen geplant (met een gedenkteken) als erkentelijkheid richting de familie Niemeijer en de gastgezinnen die altijd kosteloos klaar stonden voor de veteranen. ”De oude bomen staan nu in de weg. We wilden ze eigenlijk verplaatsen maar dat kan helaas niet. De wortelomvang van de bomen is veel te groot. Ik heb opgeofferd om de herdenkingsplek te verplaatsen. Harry Niemeijer vond dit een geldig plan en heeft daarom drie nieuwe bomen beschikbaar gesteld”, aldus Mans Koster. Het monumentje krijgt met dit initiatief een tweede leven. Naast de bomen is het hele plein voorzien van groen. Vlinderstruiken, krentenbomen, en Diervilla sieren de parkeerplaats. Dit is uitgevoerd door de VAN.

Eerdere bericht: Mans Koster over nieuw plein naast Lidl

Foto’s Wim Stevenhagen:
[nggallery id=4220]

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Herdenkingsbomen krijgen nieuw leven!”

 1. Dit was een goed idee om Suiker esdoorns ( Acer saccharum) te planten. Maar…….. de ‘male clonal ‘ bomen zijn niet goed voor kinderen die astma hebben.
  Men moet lezen over OPALS(tm) Ogren Plant Allergy Scale, voordat er geplant wordt.

 2. dinant krooshof

  de families Niemeijer en Koster brengen Neede tot leven waar het maar kan.

  Mijn dank hebben ze bij deze.

 3. Nu nog dat gemeentelijke spul in de Oudestraat voor de ingang van het plein verwijderen en inderdaad wat verlichting en dan is dit een fraaie aanwinst voor Neede.

 4. Joachim Geerdink

  Hallo Piet,

  De Vlearmoes is nog in quarantaine. Kunst- en speelobjecten mogen niet zomaar in openbaar gebied worden geplaatst. Daarnaast moet het lichaam van de Vlearmoes nog worden afgewerkt met speciaal voegsel. Nog heel even geduld.

  Hartelijke groet, Joachim

 5. joachim bedankt .nu kan ik weer rustig sloapen,vroeg het me telkens af.veur de rest prima werg geleverd.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven