Witte piet zorgt voor spektakel in Neede!

NEEDE – Een witte zwarte piet in Neede? Ja!, inwoners konden de ‘moderne’ piet zaterdagavond (2 november) met eigen ogen aanschouwen. Hij fietste samen met meerdere zwarte pieten (verrassingsaanvalsteam Vlearmuze) door het dorp. Met een hoop herrie en kabaal maakte de (pieten)garde reclame voor de prinsenavond (zie video). “We plaatsen bordjes in diverse tuinen. Al deze kandidaten kunnen prins of adjudant van carnavalsvereniging De Vlearmuze worden!” De ploeg had een speciaal motto: ”De Vlearpieten ut Nee steunen alle zwarte pieten uit Nederland en Spanje. Met de woorden zwart blif zwart! Basta!” In totaal werden dertien adressen bezocht. Andere jaren ging het aanvalsteam verkleed als soldaat. Joop Rust: “We konden de zwarte piet discussie niet stilletjes voorbij laten gaan. Vandaar deze ludiek actie.” Op zaterdag 9 november worden de nieuwe hoogheden bekend gemaakt.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4166]

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Witte piet zorgt voor spektakel in Neede!”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven