Nieuwe website Weet van Water: Klimaatatlas Berkelland laat zien waar het natter, heter én droger wordt


BERKELLAND – De website http://www.weetvanwater.nl is vernieuwd. Een website die nu nóg meer dan voorheen aanzet tot klimaatactie, met veel praktische tips voor huis, tuin en bedrijf. “We hopen dat daardoor steeds meer mensen meedoen aan het klimaatproof maken van onze omgeving”. Zegt een woordvoerder van de gemeente Berkelland.

Berkelland weet van water
Op de pagina ‘Berkelland weet van water’ is ook veel informatie te vinden over projecten in onze gemeente. Van herinrichting van de openbare ruimte zoals bijvoorbeeld de Grolse Steeg in Borculo en de Bergstraat in Neede, wadi’s in Berkelland, klimaatlessen op basisscholen, afkoppelen van regenwater enz. Over wadi’s in Berkelland staat een uitgebreid artikel op deze site.

Wat weet u van water?
“We moeten samenwerken om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. In uw eigen huis, tuin en/of bedrijf kunt u een steentje bijdragen om wateroverlast, droogte en hittestress te voorkomen en de waterkwaliteit te verbeteren. Weet u hoe u kunt bijdragen aan het voorkomen van deze wateroverlast, droogte en hittestress? Op http://www.weetvanwater.nl krijgt u heel veel handige tips en staan er leuke weetjes”.

Klimaatatlas Berkelland laat zien waar het natter, heter én droger wordt
Het klimaat verandert wereldwijd en dus óók in Berkelland. Wat gaat er dan veranderen? Het KNMI verwacht hogere temperaturen, nattere winters, hevigere regenbuien en kans op droge zomers. Het wordt dus natter, heter én droger! “In de Klimaatatlas Berkelland ziet u welke klimaateffecten we in 2050 verwachten in uw buurt als we niets doen. Het is dus belangrijk dat we ons aanpassen aan deze veranderingen”.

Weet van Water is opgezet door Waterschap Rijn en IJssel, maar doet dat vooral samen met heel veel instanties in de Achterhoek en de Liemers zoals gemeenten, woningbouwverenigingen, energiecorporaties, het Nederlands Watermuseum, hoveniers én inwoners.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven