De Leukste Plekjes In Berkelland


BERKELLAND – In de Achterhoek in de provincie Gelderland ligt op de grens met Twente de gemeente Berkelland. Het is een vrij nieuwe gemeente door een samensmelting van Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo in 2005.

Wat Maakt Berkelland Zo Speciaal?
De naam verraadt het al een beetje. De Berkel meandert doorheen het pittoreske landschap. De cultuurhistorische achtergrond van de streek maakt het samen met de prachtige natuur tot een ideale fiets- en wandellocatie. Als je er dan ook nog culinair verwend wordt in een van de twee Bib Gourmand restaurants kan jouw dag niet meer stuk. 

Kasteel Ruurlo – Museum MORE
Het kasteel Ruurlo is een parel in de Nederlandse Achterhoek. Kunstliefhebber Hans Melchers herstelde het helemaal in oude glorie en stelt er de werken van Carel Willink ten toon. Je kunt een ticket kopen en het kasteel en zijn kunstwerken hierbinnen bewonderen. Je kunt ook gratis de prachtige kasteeltuin en de oranjerie bezoeken.

Belevingspark Cactus Oase
Een stukje woestijn in de Achterhoek, dat is de Oase. Behalve een doorlopende exhibitie van 2500 verschillende cactussen zijn er nog tal van andere activiteiten. Kinderen vinden het hier geweldig. Terwijl zij genieten van de modelspoorbaan of de ponyweide kunnen mama en papa verpozen in het rustpunt. En misschien ondertussen zelf even spelen op de gokkasten mobile die nu legaal online zijn in Nederland.

Varen in een historische Berkelzomp
Je kan genieten van de mooie natuur met zicht vanaf het water. In Berkelland kan je aan boord gaan in een van de historische Berkelzompen. De zompen werden in de negentiende eeuw gebruikt om goederen over het water van en naar het Duitse Vreden te brengen. Er zijn vier replica’s nagebouwd waarmee je de ervaring van de schippers van weleer kan meemaken.

Dat Was Het?
Nee hoor, in Berkelland kan nog zoveel meer. Je kan er fiets- en wandeltochten maken via uitgestippelde parcours of er gewoon zelf op uit trekken. Je kan zwemmen en kajaktochten maken. Naast het MOSER museum in het Kasteel Ruurlo heb je er nog het Kristalmuseum en het Museum De Scheper. Je kan van boerderij naar boerderij wandelen. Het lijkt wel of je in een heus openluchtmuseum bent terechtgekomen. Er is nog zoveel meer te beleven in Berkelland en zijn omgeving. Je kan er gerust een lang weekend van maken. Er zijn een aantal bed & breakfast accommodaties die bekend staan om de gastvrije ontvangst en heerlijke ontbijt. 

Ons advies? Neem eens een kijkje bij het VVV van Berkelland en prik alvast een datum in je agenda.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “De Leukste Plekjes In Berkelland”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven