Oranjeconcert KunstKring Ruurlo swingt op Koningsdag


RUURLO – ‘Lekker uit je dak gaan’ met tijdloze, maar oh zo bekende, muziek uit de sixties en seventies. Zo geeft KunstKring Ruurlo dit jaar feestelijk glans aan Koningsdag. Met heel veel mensen in de Theaterzaal van het Kulturhus aan de Nieuweweg 5 in Ruurlo op zaterdag 27 april. Vanaf 20.30 uur gooit Nodox alle remmen los. Nadat met een glaasje Oranjebitter is getoost op de verjaardag van de Koning brengt Nodox de stemming er meteen goed in. Met het enthousiasme en plezier waarmee de bandleden spelen weten ze een sfeer te scheppen waarin het publiek vanzelf meegaat.

Vijf doorgewinterde muzikanten
Nodox bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten, die semi-akoestische sixties en seventies muziek spelen. De naam Nodox is een samenstelling van No-Time en Maddoxs. Voordat ze Nodox oprichtten hadden alle bandleden al jarenlang ervaring in uiteenlopende formaties, van hardrock via rock-‘n-roll naar de blues en jazz. Ze kwamen elkaar regelmatig in het circuit tegen en na een aantal jaren van ‘we moeten samen eens wat gaan doen’ is het er in 2013 van gekomen.

Nodox
De band was vanaf toen een feit. Er was meteen een klik en een eigen geluid. Het eerste optreden was een succes en al gauw werden ze regelmatig gevraagd voor feestjes en partijen. Zo’n feestje is het Oranjeconcert in Ruurlo op Koningsdag. Nodox vertolkt vooral covers uit de zestiger en zeventiger jaren. Blues, country, folk, een vleugje jazz: het maakt de bandleden niet uit wat ze spelen, als ze het maar een beetje naar hun hand kunnen zetten. Het kwintet komt het beste tot zijn recht in een knusse setting of kleine zaal, zoals de theaterzaal in het Kulturhus. Het plezier dat ze zelf hebben werkt aanstekelijk en slaat snel over op het publiek. Daarmee wordt elk optreden van deze enthousiaste muzikanten een feest. Een feest der herkenning vooral voor de iets minder jonge bezoekers; dansen en meezingen gebeurt vanzelf. De band bestaat uit Hans Lindeboom (zang, gitaar en mondharmonica), Jos Dammers (drums), Peter Wolters (zang en basgitaar) Victor Macaré (gitaar) en Bert Nijenhuis (zang, gitaar en mandoline).

Kijk voor meer informatie op www.kunstkringruurlo.nl/muziek.
Kaarten à € 17,50 kun je bestellen via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven