Bloemenbakken in Haarlo zijn op twee na weg

HAARLO – Ze stonden er maar even, toch hebben de 14 bloembakken die in het centrum van Haarlo stonden in die korte tijd heel wat stof doen opwaaien. Afgelopen dinsdag maakte wethouder Van Gijssel kenbaar dat de bloembakken weg moeten.  De bloembakken staan langs de provinciale weg en daarvoor had vergunning moeten worden aangevraagd, dat heeft de gemeente Berkelland verzuimd. Van de 14 geplaatste bloembakken zijn er vandaag 12 weer weggehaald. Twee bloembakken mogen blijken staan, deze staan tegenover HCR Prinsen op de stoep.

Rauw op het dak
Haarlo’s Belang baalt stevig van de situatie. “We vinden het als Haarlo’s Belang erg spijtig om te horen. Het is een mooi initiatief van dorpsgenoten en daarnaast een mooi project voor de leerlingen van het Zone College. De bloembakken zijn bedoeld om Haarlo een stukje ‘Groener’ en mooier te maken en de snelheid op de weg aanzienlijk te verminderen. De leerlingen van het Zone College zijn de afgelopen twee weken druk geweest om alle bakken te vullen. Ook de initiatiefnemers hebben veel tijd gestoken in dit project. Het nieuws komt dan zeker ook rauw op ons dak. We willen alle vrijwilligers via deze weg nogmaals bedanken voor hun waardevolle inzet!”. 

Wat nu?
Samen met provincie Gelderland, de gemeente en de initiatiefnemers wordt er gekeken naar een alternatieve bestemming voor de bakken. Zodat niet al het werk en geld verloren gaat. Hierover wordt in het nieuwe jaar een afspraak gepland.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Bloemenbakken in Haarlo zijn op twee na weg”

  1. De gemeente is niet erg alert geweest. Kost weer veel geld waar je niets voor hebt. Hiervoor had je ook kerstbomen voor kunnen plaatsen i de kernen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven