Tentoonstelling kunstschilder Jan Reudink in kerk Geesteren

GEESTEREN – In december 2023 heeft de stichting “Vrienden van de Nederlands Hervormde Kerk in Geesteren” het beheer en invulling van de kerk in Geesteren overgedragen gekregen van de Protestante Gemeente de Wijngaard. Dit omdat het historische kerkgebouw (rijksmonument) niet meer gebruikt gaat worden voor kerkdiensten door het samenvoegen van kerkgebouwen.

Behouden
De stichting wil de kerk behouden voor Geesteren door het gebouw open te stellen voor diverse activiteiten die het dorp bij elkaar kan brengen. De start van deze activiteiten zal zijn een tentoonstelling van woensdag 24 tot en met zondag 28 juli van kunstschilder Jan Reudink.

Wie is Jan Reudink?
Jan Reudink (85) is kunstschilder geboren in Lochem en woonachtig in Sachsenburg Karinthië Oostenrijk, waar hij in de stilte en rust van de bergen werkt aan zijn schilderijen.
Jan Reudink is principieel autodidact. “Ik laat mij door niets en niemand leiden. Ik worstel, ik verlies en ik win. Ik laat mij leiden door mijn gevoel. Ik werk volledig intuïtief. Ik heb mijzelf dit vak geleerd, daar werk ik al 65 jaar dagelijks aan. Toch blijf ik voortdurend zoeken naar nieuwe wegen”. Jan Reudink’s werken vallen onder het genre Abstract Dynamisch. “Alles wat ik schilder is voortgekomen uit het schilderen van landschappen. Sporen daarvan zijn nog steeds terug te vinden in mijn werk. Mijn schilderijen moeten expressief zijn en een diepe emotie tot uitdrukking brengen.”

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven