Tiende taptoe trekt veel bekijks

taptoe-borculo-021-border.jpgBORCULO – Zaterdagavond heeft de 10e Borculose taptoe plaatsgevonden. Op het parkeerterrein van Friesland Domo is om 19.00 uur het programma geopend met een openingsintrada van Advendo uit Sneek. De ladyspeaker Tanny Horst heeft daarna een welkomswoord gehouden.

Hierna stonden er showoptredens op het programma van Show en Drumfanfare E.D.G. uit Ermelo, Highland Valley Pipes & Drums uit Borculo en het Kamper Trompetter Korps uit Kampen. Na de pauze werd er gestart met een optreden van het Berkelland Orkest, samengesteld uit de muziekanten van de in de Gemeente Berkelland gevestigde amateur muziekverenigingen. Berkelland telt 15 muziekverenigingen, veelal bestaand uit een majorettekorps, drumband en harmonie. Het gezamenlijk aantal leden bedraagt ongeveer 1500 man, zijnde 1% van het totale aantal amateur muziekanten in Nederland.

Aanwezig op de taptoe waren Accoord uit Haarlo, Concordia uit Beltrum, Concordia uit Noordijk, Cresendo uit Neede, Cresendo uit Rekken, Eendracht uit Haarlo, Excelsior uit Gelselaar, Sophia’s lust uit Ruurlo en Volharding uit Borculo. Na het optreden van het gelegenheidsorkest Berkelland Orkest was het de buurt aan een showoptreden van Showkorps de Tukkers uit Losser en een showoptreden van Drum & Showfanfare Advendo uit Sneek.

Als afsluiting was er een finale met alle korpsen. De taptoe wordt georganiseerd door Stichting Combinatie van Korpsen en de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel.

[nggallery id=375]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Tiende taptoe trekt veel bekijks”

  1. Dank voor het aardige artikel en de mooie foto’s en films over de 10e taptoe in Borculo, die is gehouden op 27 juni 2009!

    Met vriendelijke groeten,
    St. voor Cultuur, Sport en Spel.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven