Geslaagde open dag scouting Borculo

BORCULO – Zaterdag 3 oktober heeft scouting Borculo van 13.00 tot 16.00 een opendag gehouden voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar oud. Met een zeer gevulde Sprakelberg met veel nieuwe gezichten kunnen de scouts spreken van een geslaagde open dag.

Tijdens de open dag konden kinderen kennis maken met de Borculose scouting door deel te nemen aan verschillende onderdelen. De kinderen werden met hun ouders ontvangen bij de gepionierde poort. Daar ontvingen ze een kaart van de omgeving van het clubhuis met hierop de activiteiten. In de kampvuurkuil werd brood bakken aan een stok. Verders kon je proberen om een zo hoog mogelijke toren te bouwen van kratten terwijl je zelf boven op de toren moest staan in een abseiltuigje.

Op de openingsplaats gingen de kinderen op bezoek bij Lange doener en zijn vrienden uit Huize Hotsjietonia waar je buttons kon maken, je zelf laten schminken of lekker kon tekenen aan tafel. Scouting is ook sportief, en of je ook sportief was werd gestest op de fietscrossbaan. In het bos werd uitleg gegeven hoe je als een echte scout met alleen een magnesiumstick en wat droog gras een vuurtje kan maken, of leren hoe je met een GPS een mooie schat kan vinden en met een veldtelefoon een geheime boodschappen overseinen.

Heb je de opendag gemist? Kijken of jij ook 100% scout kan worden. Komen kijken bij een gewone opkomst. Dat kan op de volgende tijden:

Bevers, jongens en meisjes 5 t/m 7 jaar zaterdag vanaf 14.00
Welpen, jongens 7 t/m 11 jaar zaterdag vanaf 13.30
Kabouters, meisjes 7 t/m 11 jaar zaterdag vanaf 9.30
Verkenners, jongens 11 t/m 14 jaar zaterdag vanaf 9.30
Padvindsters, meisjes 11 t/m 14 jaar vrijdag vanaf 19.00

Meer informatie op: www.cycloongroep.nl

[nggallery id=663]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven