Eibergse jongeren laten hun stem horen

EIBERGEN – De fractie van Gemeente Belangen heeft vrijdagavond bij café De Stier een bijeenkomst georganiseerd voor de jeugdigen in Eibergen. Al maanden wordt er alleen maar negatief gepraat en geschreven over de Eibergse jongeren. Daarom gingen de fractie- raadsleden, Ursula Drexhage, Wiebe Terwel, Henk van der Veen, en Jan Ribbers met ruim vijftien belangstellenden om de tafel. Om zo hun verhaal te horen.

Een aantal belangrijke dingen kwamen tijdens de discussieavond naar voren. Er moet op zaterdagavond/nacht een goede busverbinding komen naar Enschede. Ook wil de jeugd een betere hang- ontmoetingsplek op de Maat. Het honk wat er nu staat moet opgeknapt of vernieuwd worden. Er zijn nog meer problemen. Op dit moment kunnen de jongeren terecht bij Betula. Maar het pand moet vaker en langer open.

De overlast en vernielingen kwamen tijdens het gesprek ook voorbij. Zelf ouderen zaten aan de bar om mee te praten over deze problemen. De fractie merkte dat er veel onbegrip was. Maar GB heeft wel het gevoel dat er een dialoog mogelijk is tussen jongeren en ouderen die hier mee te maken hebben.

De politie is ook een groot probleem bij de jongeren. Volgens meerdere aanwezigen worden ze overal weggestuurd en kunnen ze niet rustig op de Maat of op een andere plek zitten. GB zal het verhaal van de jongeren meenemen tijdens de gemeenteraadsvergadering. In januari wil de politieke partij een grotere bijeenkomst houden. Met de jeugd, buurtbewoners en andere belangstellenden om verder te praten over de problemen in Eibergen.

De redactie kreeg vrijdagavond de onderstaande mail:

Van: Sinterklaas
Aan: de redactie van Nieuwsuitberkelland

Sinterklaas is nu al weer veertien dagen in Nederland. Ik lees relatief veel berichten over hangjongeren, baldadige jongelui, inbrekende en dronken jongeren op “Nieuws uit Berkelland”. Weinig zie ik in uw nieuws en andere tijdschriften dat veruit de meeste jongelui netjes zijn opgevoed en zich keurig gedragen. Een positief voorbeeld trof ik jongstleden woensdagavond aan bij de HEMA in Eibergen. Oudere en minder valide inwoners uit de gemeente Berkelland konden daar gratis een consumptie en versnapering krijgen. Door jongelui, personeel en stagiaires van de HEMA, werden de jassen van de bezoekers in ontvangst genomen en de bezoekers die in een rolstoel zaten werden naar een plek in het restaurant gereden. Die jongelui wil ik graag een compliment maken voor de stijlvolle wijze waarop dit allemaal gebeurde. En een voorbeeld van een goed sociaal-maatschappelijk ondernemerschap. Mijn complimenten jongelui.

Sinterklaas

[nggallery id=818]

Deel dit artikel:

11 gedachten over “Eibergse jongeren laten hun stem horen”

  1. Goed dat er eens gepraat word met de jongeren maar om nu te zeggen dat de honk op de maat opgeknapt moet worden of vernieuwen dat is wel wat overdreven het ziet er allemaal nog prima uit wat ik zie daar.
    en om wat nieuws neer te zetten is jammer van onze belasting centen want zodra het er staat is het ook al helemaal ondergespoten met verf jammer .

  2. Of het iets oplevert en of het allemaal mogelijk is, is vers twee. Maar toch complimenten voor Gemeente Belangen én voor de aanwezige jongelui voor het feit dat beide partijen in elk geval proberen om SAMEN mee te denken in oplossingen!

  3. wat nou de honk op de maat moet opgeknapt worden ,gaan die jongetjes ook nog eisen stellen tewljl ze zelf alles bekladden en vernielen ..de gemeente knapt het wel weer op die hebben geld zat ,laat ze dat nou is zelf mooi opknappen met elkaar mee nee vernielen is leuker,
    en maar zeuren dat ze overal weg gestuurd worden sukkeltjes doe dan ook is normaal en hou het gezellig met elkaar

  4. Kijk “ron”, als iedereen gelijk zo heftig als jij reageerd komen we ook niet verder en ben jij precies zoals die jongeren die op hun jonge leeftijd ook meestal heftig reageren alleen is dat “normaal” puberaal gedrag en dat van jouw niet. Dus wie is nu eigenlijk het sukkeltje …..

  5. aan ron:

    over dat bekliederen van het jop(jongeren ontmoetings plek)
    het was een opdracht van het assink lyceeum.
    de leerlingen mochten een mooi graffiti bedenken en vervolgens op het skateparkje en de jop spuiten.

    en ja dr moet wel wat aan gebeurt worden want je kan er niet eens meer normaal zitten.
    een goeie schoonmaak beurt

  6. juist, en net of de jongeren die in overleg zaten, de enige zijn die het zo maken, als iemand een spuitbus bij zich heeft, spuit die er wat op… zo is dat, en zo zal het waarschijnlijk ook blijven, maar het belangrijkste zijn de bankjes, en de wind is irritant,

    Gr

  7. loop niet allemaal te zeuren dan de maat is toch een hang plek en ron jij loopt te zeiken over die plekken en dat wij dat moeten opknappen maar de gemeente wil ons zelf weg hebben in het dorp enz . dan gaan we naar de maat gah je zelf weer lopen zeiken

  8. er moet iets komen voor de jongeren een jongerewerker die dingen bedenkt en organizeerd om ze bezig te houden en samen wat laten ondernemen zo hebben ze plezier in wat ze doen en ze worden er ook nog zelf beter van

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven