Zwerver kan zijn fiets gewoon ophalen

NEEDE – Al eerder hebben wij bericht over de fiets van zwerver Gerrit Tijink, volgens de Berkellandse zwerver is zijn fiets na een vluchtpoging meegenomen door de politie (in beslag genomen). De redactie heeft meerdere malen bij de politie aan de bel getrokken maar kreeg geen verhaal.

Nu ruim een week later laat de politie weten dat de fiets niet in beslag is genomen. Maar gewoon mee is genomen door de agenten om diefstal te voorkomen. “De agent winst niet dat het om een zwerver ging. De man kan zijn fiets gewoon op komen halen op het politiebureau”, aldus politiewoordvoerder Anton de Ronde.

Nieuwsuitberkelland.nl gaat volgende week samen met Tijink naar de politie om zijn fiets op te halen. We zijn benieuwd hoe dit afloopt!

Eerdere bericht: Raar verhaal rondom fiets van zwerver

Deel dit artikel:

20 gedachten over “Zwerver kan zijn fiets gewoon ophalen”

 1. Na al de commotie rond de fiets van zwerver Gait heeft de politie na twee weken maar besloten een tactische smoes in de strijd te gooien?

 2. Wil wel eens weten wat er nu precies is gebeurt en waarom deze overijverige agent deze fiets heeft gestolen van deze burger. Want zo zie ik dat, diefstal van de fiets.

 3. Maar de hamvraag – die Nieuws uit Berkelland niet beantwoordt – is natuurlijk: Waarom was zwerver G. op de vlucht voor de politiek?

 4. Merkwaardig verhaal. Sprak Gerrit vorige week nog en hij zei dat de politie – om een voor hem volledig onbekende reden – nog steeds vasthield en hij tevens al zijn bezittingen nog niet terug heeft.

 5. Aanvulling: Als je als politie weet dat het om een fiets met spulletjes gaat die voor iemand zo belangrijk is, dan geef je toch even een seintje?

  Of heeft de poltiie he-le-maal niks meegekregen van de nodige commitie omtrent dit gedoe? Dat iijkt me sterk, want het verhaal gonst de hele tijd al door Eibergen (en vast ook door Neede) en in Eibergen wonen diverse politie-agenten. Dan moet je wel stekeblind en stokdoof zijn.

  Ik kan me voorstellen dat je Gerrit niet even een telefoontje kunt geven. Maar je ziet hem overal. Dus zo moeilijk om hem te traceren is hij niet. Ik vind dat de politie Gerrit maar eens diepgaande excuses moet aanbieden en dan niet alleen in de vorm van woorden.

  Zijn die fietsen op die fietskijkdagen ook overigens allemaal door de politie in beslag genomen om ‘diefstal te voorkomen’?

 6. Waarom hebben deze agenten nadat ze deze fiets mee hebben genomen, het hele dorp uitgekamt?
  Alsof ze een killer zochten!

  Hele dorp weet nu wie deze agent en agente is en kan in de toekomst rekenen op weinig vertrouwen van de Needenaar.
  Of hun moeten in het openbaar dit schandalige gedrag, erkennen!
  Laat Gait met rust!

 7. bezorde Berkellander

  Simpeldat de politie niet wist waar de fiets van was want ze wisten ook niet wie onze Gait was want anders vraag je niet naar iemands ID

 8. Een fiets “meenemen” om diefstal te voorkomen, dat is opzich toch ook d…..al ? Of niet ???

 9. Het kan ook een “zwerver” zijn met de ambitie een politieke partij op te richten. Dan is al die media aandacht natuurlijk wel heel prettig. Een zwerver die weet hoe de media te bespelen…. Misschien is de Zwervende Fiets Partij een leuke naam. De kruipende zieligheid moet alleen nog omslaan in een prestige zaak.

 10. @ Hans E.

  Wat heeft de politiek met de politie te maken? Wellicht bedoel je politie. Maar hoe kom je er dan bij dat Gait op de vlucht was? Want dat was-ie namelijk helemaal niet. Wie brengt nu Gait zijn fiets terug? Dat ding staat namelijk in Borculo.

  Politiewoordvoerder Anton de Ronde lult uit zijn nek. Die man zit ergens in Apeldoorn en weet noch van de hoed noch van de rand. Een goede politiewoordvoerder reageert binnen 24 uur en niet pas dagen later na herhaalde verzoeken. Vroeger had je Auke Spijkstra in Doetinchem als woordvoerder. Open en eerlijk en op vragen kreeg je binnen enkele uren een antwoord.

  Overigens: als morgen mijn auto niet meer voor de deur staat, hoef ik me dus voortaan geen zorgen meer te maken. De politie heeft ‘m dan waarschijnlijk meegenomen om ‘m tegen diefstal te beschermen. Een prettige gedachte, hulde!

 11. Maar heeft Gerrit wel een telefoon om hem te bellen maar zag hem deze week op een fiets rijden door neede??

 12. gerrittijink

  Goh dak via dee’z onsympathieke manier m’n fiets terugvind op internet hak nie bevroedt.(zwarver gait, op zondagmorgen na kerkbezoek(PLUKGEBOUW)p.s.welk pliesie buroo bedoel U

 13. @ Bertus + vebt

  Gait rijdt al enige tijd op een andere fiets, die iemand hem ter beschikking heeft gesteld. Maar zijn eigen fiets is veel belangrijker; in de tassen zitten al zijn spulletjes.

  @ piet

  Hahaha. Gait op de vlucht omdat hij geen ID-kaart heeft? Dan ken je Gait niet. Heb je ‘m nooit gezien in Eibergen of Neede. Zit grote delen van de dag ergens op een bankje in het centrum, rustig pratend met iedereen die graag een praatje wil maken. Dan zou-ie bovendien al jarenlang hele dagen op de vlucht moeten zijn. Hij kan zo’n ding nu eenmaal niet krijgen, maar is zelf de allerlaatste die daar ook maar enigszins mee zit.

 14. laten ze de fiets maar terugzetten bij de AH vind gait em wel kun je gewoon open laten staan iedereen kent zijn fiets en wordt echt niet gejat hooguit een broodje aangehangen of een pakje shag .
  en als tie wel word gejat hebben de agenten eens echt wat t e doen dat zou wat zijn zeg

  ajoes

 15. de agent heeft de fiets meegenomen toen gait niet meer terug kwam, omdat hij de fiets daar open had staan, en wie weet word de fiets wel vernield of gestolen, de agent heeft hem nooit in beslag genomen, en heeft 4 dagen gewoon in neede gestaan, en later is die overgebracht naar borculo!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven