Jong en oud geniet van hoorn-wandeling

tn_dsc02280EIBERGEN – Midwinterhoornblazen is voor jong en oud. Marijn Markus (9) uit Hengelo (OV) kan erover meepraten. Ze was afgelopen zondag als jonge hoornblaaster aanwezig tijdens de midwinterhoornwandeling in Eibergen. Marijn was met haar vader René te Bogt – die van oorsprong uit Eibergen komt – te vinden bij het scoutinggebouw van Skoltaro. ”Hoornblazen zit bij ons in de genen. Toen Marijn vijf jaar was blies ze al op een hoorn.” Honderden mensen verschenen zondagmiddag aan de start van de Eibergse hoornwandeling.

De route begon bij de Mallumse Molen. Daar werden de lopers opgewacht door blazers uit Beltrum (’t Slat) en Eibergen (zie foto’s en video). In de molen was hoornmaker Dick de Vries (70) aanwezig. Met veel passie vertelde hij over zijn hobby (zie video). De wandeling ging verder richting het Slingerbos waar een groot kampvuur was te bewonderen. Kinderen konden daar marshmallow roosteren. De Glühwein-kraam van ‘wijnhandel Stel’ uit Neede deed in het bos goede zaken (zie video).

Daarna ging de tocht verder richting vakantieboerderij ‘Slotman’. Daar konden de wandelaars een glimp opvangen van een levende kerststal. Gospelkoor Spirit was ook aanwezig. Op de Slotmansweg stond kerstman Jan Bats uit Borculo met zijn arrenslee. Bezoekers kregen een gratis lift! Ook op deze locatie stonden midwinterhoornblazers.

De organisatie – midwinterhoorngroep Eibergen – kijkt terug op een geslaagde wandeling. Gerrit Keuper: “We willen de weergoden bedanken. Tijdens de tocht is het droog gebleven.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3335]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven